Ari Wigelius

Blogi

YTK:n hallituksen jäsenien taustat

Minulta moni on kysellyt, keitä on YTK:n hallituksessa? Kassan kotisivuilta lukiessa nimet näyttävät ihan tavallisilta suomalaisilta. Mutta tarkemmin taustoja tutkiessa paljastuu kassan kavala juoni, he kaikki ovat taustoiltaan vahvasti johtajia eri yritysmaailman aloilta. Yhteyksiä kokoomukseen näyttää myös löytyvän eri reittejä pitkin.

YTK:n hallituksen puheenjohtaja on toiminut 1.1.2015 alkaen Tuomas Helle.

Hänellä on vahva pankkimaailman kokemus, kuten hänen Linked-profiilinsa kertoo. Tosin tällä hetkellä hän ei ole Nordean palveluksessa, vaan viettää rentoa sapattivuotta piilaaksossa.

Omassa blogissaan Tuomas pohtii suomalaisuutta näin. ”Kärjistetysti sanoen siinä missä suomalainen masentuu ja lamaantuu  ongelman edessä, piilaaksolainen katsoo samaa ongelmaa dollarinkuvat silmissä. Mitä tämä voisi konkreettisesti tarkoittaa?” 

Tuomaksen Linked, Facebook-, ja Twitter-profiili.

 

YTK:n hallitus on myös kolmivuotinen 1.1.2015 alkaen, joka koostuu puheenjohtajan lisäksi kuudesta jäsenestä: 

Artti Aurasmaa toimii mm. Stella Kotipalveluiden toimitusjohtajana sekä  osakkaana Korvenpoika Oy:ssä, jonka toimialana on strateginen konsultointi, sijoitustoiminta ja omistaminen sekä muu laillinen liiketoiminta.

Artin Linked, Facebook-, ja Twitter-profiili.

Sirkku Linna on Aalto-yliopiston kehitysjohtaja ja johtoryhmän jäsen. Kehitysjohtajana Linna toimii Aalto-yliopiston strategisena tukena mm. sidosryhmäsuhteissa.

Sirkku Linnalla on pitkä kokemus politiikasta ja hän on rakentanut hyvät yhteiskuntasuhteet työskennellessään mm. valtiosihteerinä työ- ja elinkeinoministeriössä, pääministeri Jyrki Kataisen(kok.) poliittisena erityisavustajana sekä Teknologiateollisuus ry:ssä vaikuttamisen ryhmäpäällikkönä.

Sirkun Facebook-, ja Twitter-profiili.

 

Saara Malila toimii Turussa viestintäjohtaja, hänet nimitettiin tehtävään huhtikuussa 2014 ja hänen palkkansa oli nimitys hetkellä 6100 euroa kuukaudessa. Viestintäjohtajana hän on saanut selitellä tilaamansa uuden vaakunan kustannuksia. ”40 000 euron hintaisen projektin tuloksena näyttää olevan vain vaaleansiniseksi väritetty vanha kaupungin vaakuna” – Aamuset

Saaran Linked-, Facebook– ja Twitter-profiili.

 

Ilmari Mäkinen on Viestintäviraston hallintojohtaja.

Ilmarin Facebook-, ja Twitter-profiili.

 

Jari Rantala on toiminut Loimaan kaupunginjohtajana vuodesta 2009 lähtien.

Maritta Österberg on Mentoritas Oy:n perustaja. Mentoritaksessa Ihminen tavattavissa Mentorina, bisnesmentorina, coachaajana, konsulttina ja kouluttajana. Maritta on myös osa-aikasesti KONE Oyj:ssä HR-tehtävissä. Mentoritas toimii verkostossa eri asiantuntijoiden ja yritysten kanssa.

Maritta on kirjoittanut myös kirjan – Henkilöstöasiantuntijan käsikirjaKirjan voi tilata Helsingin kauppakamarin sivuilta hintaan 59 euroa ja kauppakamarin jäsenet saavat sen 49 eurolla. 

Maritan Facebook-, ja Twitter-profiili.

 

Lisäksi on hyvä mainita Yleisen Työttömyyskassan toimitusjohtajana toimiva oikeustieteen kandidaatti, eMBA Auli Hänninen, joka toiminut ennen mm. Liedon Säästöpankin hallituksessa. 

Aulin Linked-, Facebook-, ja Twitter-profiili.

——————–

Tämän jutun tarkoituksena on avata totuudenmukaisesti YTK:n johdon taustat, mikäli havaitset virheitä tai puutteita ota yhteyttä.

Jutusta voi käydä myös keskustelua Facebookissa Paljastetaan YTK:sta totuus – Yhdessä ahneutta vastaan -ryhmässä