Valtuustoaloite: Uusi linja Tampereen seudun joukkoliikenteeseen Härmälänrannasta kohti Tampereen keskustaa

Härmälänranta on kasvanut viimeiset vuodet vauhdilla ja tulee myös kasvamaan tulevaisuudessa. Lisäksi Härmälän leirintäalueelle tullaan tulevaisuudessa mahdollisesti kaavoittamaan yhtä tiiviisti. Nämä hankkeet tarkoittavat myös lisäpainetta joukkoliikenteelle Nuolialantien varressa.

Tällä hetkellä Valmetinkadun pysäkki (2524, A) on pahasti ruuhkautunut. Vuodessa pysäkin asiakasmäärä on kasvanut 25 prosentilla Tampereen seudun joukkoliikenteessä. Pysäkki on yksi ruuhkaisemmista pysäkeistä koko kaupungissa ja ongelma on ollut tiedossa pidemmän aikaan Tampereen seudun joukkoliikenteellä.

Kuva: Tampereen kaupunki

Pysäkillä on parhaimmillaan odottamassa yhden linja-auton verran asiakkaita, joista kaikki eivät kuitenkaan mahdu kyytiin, koska Pirkkalasta tullessa linja-autot ovat jo lähes täynnä. Vuonna 2021 voimaan tuleva linjastouudistus ei huomio alueen kipukohtia, vaan jättää ongelman ratkaisematta. Tätä ongelmaa ei voi jättää ratkaisematta ja odottaa ratikan ratkaisevan ongelman kymmenen vuoden päästä.

Uutta linjaa on kaavailtu joukkoliikenteen toimesta alueelle jo aikaisemmin, mutta tilaa ei ole löydetty kääntöpaikalle. Tällaisia alueita kuitenkin löytyy Härmälänrannasta ja läheisyydestä Pirkkalan puolelta. Kääntöpaikka linja-autolle Härmälänojan viereen Pirkkalan puolelle voisi olla ratkaisu.

Uusi linja palvelisi Tamperelaisia joukkoliikenteen käyttäjiä Härmälänrannan alueella ja toisi alueelta lisää asiakkaita sen pariin. Toimiva joukkoliikenne Härmälänrannasta Tampereen keskustaan vähentäisi myös Härmälänrannan autoliikennettä ja asukkaiden tarvetta pitää omaa autoa. Täyteen ahdetut linja-autot eivät ole houkuttimia käyttämään joukkoliikennettä.

Esitän: Tampereen joukkoliikenne selvittää nopealla aikataululla uuden linjan perustamista Härmälänrannassa Tampereen keskustaan. Kääntöpaikan tekemistä alueelle yhdessä Tampereen kaupungin muiden toimijoiden kanssa. 

Ari Wigelius (sd.)
Tampereen kaupunginvaltuutettu

Kommentit

Jätä kommentti