Ari Wigelius

Blogi

Tyhjät ämpärit kertovat antajastaan

 

amparit-antti-moisander

Vastasin Antti Moisanderin kirjoitukseen 24.10. Aamulehdessä.


 

Tyhjät ämpärit kertovat antajastaan

Paikallinen ps-nuorten aktiivi Antti Moisander kirjoitti(AL 18.10.) kieliposkella kirjoituksen äänestysaktiivisuudesta. Tyhjiä ämpäreitä jakamalla ihmiset äänestäisivät. Näkökulmaa hän haki markettien ämpärikampanjoista, joissa kieltämättä jonot ovat olleet pitkiä. Moisanderin ehdotus on hauska ja surullinen samaan aikaan.

Ymmärrän huumorin päälle, mutta milloin tämä vitsien heittely loppuu? Hallituspuolueena perussuomalaiset ovat joutuneet ahtaaseen paikkaan, kun vaalilupaukset ja tulokset ovat räikeästi ristiriidassa keskenään. Puolet kannattajista heitti hanskat tiskiin vuosi sitten, mutta sitkeä joukko jatkaa vitsien heittelyä, eikä suostu näkemään totuutta.

Äänestysaktiivisuuden nostoon parhaiten auttaisi politiikkojen pysyminen lupauksissaan, koska pahiten loukkaa äänestäjää oman ehdokkaan takin kääntäminen vaalilupauksissa. Tämä ongelma koskee kaikkia puolueita, eikä tule koskaan katoamaan, koska populismilla ratsastaminen on helpompaa kuin vastuun kantaminen. Perussuomalaiset ansaitsevat kiitoksen ongelman esiin tuomisesta.

Toivottavasti kevään kuntavaaleissa puolueiden vaaliohjelmat olisivat selkeitä ja niissä pysyttäisiin, koska silloin äänestäjille tulisi tunne äänen arvokkuudesta. Suomi täyttää 100 vuotta ensi vuoden lopulla, mikä olisikaan paras lahja meille kaikille kuin edustuksellisen demokratian kunnioittaminen kuntavaaleissa.

Ari Wigelius(sd)
Tampere

Kirjoitus on julkaistu 24.10.2016 Aamulehdessä.