Ari Wigelius

Blogi

Timo Soinin luoma tyhjä kupla puhkeamassa?

Amerikan matkalta palannut Soini on lähtenyt voimalla Antti Rinteen kimppuun, samalla unohtaen oman puolueensa vahtimisen. Monissa keitoksissa keitetty populisti on huomannut kansan mielenkiinnon lähteneen pois Perussuomalaisista ja nyt hän yrittää kaikin keinon kääntää katseet heihin. Meloni ja lippalakki heitot ovat jääneet monille mieleen, mutta mitään järkeä näissä heitossa ei ole ollut, kuten ei koko Perussuomalaisten toiminnassa. Moni puolueen aktiivi on jättänyt puolueen, kun on havahtunut, kuinka ulkona paikalliset johtohahmot ovat eri puolella Suomea. Esimerkiksi täällä Tampereella voidaan puhua todellisesta pettymyksestä vaikuttamisen saralla. Pelkkiä vihaisia lausuntoja muista puolueista, ei yhtään omaa tekoa omien agendojen puolesta.

Siinä kohtaa kun Timo Soini lähtee tukemaan Jutta Urpilaista asiassa kuin asiassa, ollaan maailman lopun äärellä. Kuinka kauan menee, kun kansa tajuaa joutuneensa Perussuomalaisten huijaamaksi? Valtionyhtiö Finnair kohtelee todella törkeästi työntekijöitä, miksei Soini ole tähän puuttunut, vaan on jättänyt työntekijöiden puolustamisen Antti Rinteelle ja muille ay-aktiiveille? Samaan aikaan hän lausuu YLE:n haastattelussa halunsa leikata sosiaali- ja terveys ja opetusalalta 1,5-2 miljardia euroa, mitä sanovat suomalaiset tähän? Kunta- ja soteuudistuksen hän saattaisi heti maaliin, mutta miten he tekevät sen ilman päteviä vastuunkantajia?

Olen pahoillani niiden lukuisten ihmisten puolesta, jotka uskoivat Perussuomalaisten tuovan Suomen poliittisen toimintaan muutoksen. He ovat ainoastaan luoneet jatkuvaa sekasortoa mediassa ja heikompiosaisten ihmisten kolikkokippojen potkimisen kaduilla. Toivon ihmisten äänestävän tulevaisuudessa todellisten tekojen pohjalta, koska tyhjiä puheita on helppo laukoa, vailla mitään halua vaikuttaa itse. Nykyinen hallitus voisi toimia paremminkin, mutta miten se olisi toiminut Perussuomalaisten kanssa? Timo Soinin luoma tyhjä kupla on puhkeamassa, kun heiltä vaaditaan muutakin kuin populistisia heittoja.

Ari Wigelius
Tampere