Ari Wigelius

Blogi

Tänään juhlitaan rakkautta!

Viime vuosina on suomalainen yhteiskunta siirtynyt suuria askelia eteenpäin myös rakkauden tiellä. Tasa-arvoisella avioliittolailla yhteiskunta viestii, että se hyväksyy kahden aikuisen toinen toistaan vapaasta tahdostaan rakastavan ihmisen liiton arvon, ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Rakkaus, toisen ihmisen kaipuu, romantiikka, seksuaalisuus ja sosiaalisen hyväksynnän tarve ovat perustavanlaatuisia elementtejä meille kaikille. Itselle luonteva parisuhde sekä perheenmuodostus ovat tärkeitä asioita lähes kaikkien elämässä. Siksi tämä viesti yhteiskunnalta on niin tärkeä heille, ketä se koskettaa.

Yhteiskunnan hyväksyntä on myös erittäin tärkeä sateenkaariperheissä eläville lapsille. Kymmenien vuosien tutkimukset osoittavat, että huoli lapsen kehityksestä samaa sukupuolta olevien vanhempien perheessä on turha. Tärkeintä on rakkaus, lapsen hyväksyntä sellaisena kuin hän on, ja vanhempien henkinen hyvinvointi.

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksynnän näyttäminen lisää tulevaisuudessa Suomessa elävien onnellisten perheiden ja ihmisten määrää. Suomen kansa ja eduskunta ovat antaneet siunauksensa homoliitoille, nyt on enää kyse lain toimeenpanemisesta. Me poliittisen puolueen jäseninä uskomme vakaasti tasa-arvoisen avioliittolain sisältöön ja toivomme oikeusministeri Jari Lindströmin esittelevän sen eduskunnalle rohkeasti, luottavaisena tulevaisuuteen ja näin näyttäen tunnustavansa myös eritavoin tuntevien Suomen kansalaisten ihmisarvon.

Pride-viikon ja rakkauden kunniaksi ehdottaisimmekin koko eduskuntaa osallistumaan tänään Pride-marssille! Rohkeutta olla oma itsensä tulee aina arvostaa, annetaan kaikkien kukkien kukkia ja nostetaan maamme kaikkiin lippusalkoihin tänään sateenkaariliput. Rakkaus voittaa aina lopulta.

Rauhaa, rakkautta ja rohkeutta kaikille Pride-viikon nimessä. #Tahdon2013

Tampereen Sosialidemokraattisen Toveriseuran jäsenet:
Tiina Salmi
Ari Wigelius
Iida Viljanen
Tiinu Vimpari
Eija Nevala