Tampereen Veden yhtiöittäminen ei ole kannattavaa

Tampereen pormestarikoalitio on valmis yhtiöittämään Tampereen Veden, jos se on taloudellisesti ja toiminnallisesti järkevää. Tampereen talousjohtaja Jukka Männikkö kertoi toukokuussa (AL18.5.), jos Tampereen Vesi olisi yhtiö vuonna 2021 ja toimisi selvityksessä esitetyillä periaatteilla, vaikutus kaupungin tilikauden tulokseen olisi talousjohtajan mukaan noin 17 miljoonaa euroa talousarviota huonompi. Miksi muutama kuukausi tämän jälkeen esitetään Tampereen Veden yhtiöittämistä?

Tampereen konsernipolitiikkaa läheltä seuranneena olen huomannut, kuinka vaaleilla valittujen politiikkojen sijaan yhtiöihin haetaan yhä enemmän hallitusammattilaisia. Tämä voi olla yhtiön kannalta järkevää, mutta silloin kaupunkilaisten ääni päätöksenteossa kuuluu yhä vähemmän.

Vesi on ihmiselle elintärkeää, jota ilman emme voi elää. Annammeko päättäjille mahdollisuuden tehdä tästä kauppatavaraa? Tulevaisuudessa puhdas vesi tulee olemaan yksi arvokkaimmista raaka-aineista.

Tarjoukset suomalaisesta vesiyhtiöstä tulevat olemaan varmasti suuria, jolloin hallitusammattilainen näkee asian yhtiön näkökulmasta. Vaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat vastuussa myös ihmisten hyvinvoinnista.

Pormestarikoalition tulee muuttaa kantaansa Tampereen Veden yhtiöittämisen mahdollisuuksista ja tehdä inhimillistä ihmispolitiikkaa sekä järkevää talouspolitiikkaa.

Ari Wigelius (sd.)
varavaltuutettu

Kirjoitus on julkaistu alunperin Aamulehdessä 13.8.2021

Kommentit

Jätä kommentti