Ari Wigelius

Blogi

Tampereen demareiden tulisi nimetä pormestariehdokas

Vaalikuumeen kohotessa on noussut esiin pormestaripeli ja puolueeni linja tässä kysymyksessä. Se on ymmärrettävää, koska olemme suuri puolue Tampereella.

Päätöksen ehdokkaan asettamisesta tekee Tampereen demareiden edustajisto. Olemme linjanneet varsin selkeästi, että ehdokkaan asettaminen vie päähuomion tärkeistä asiakysymyksistä. Ilman todellista kansanvaalia on pormestarikisa on monien mielestä tarpeetonta viihdettä.

Toinen näkökulma on kuitenkin nyky-yhteiskunnan yksilökeskeinen maailma, missä asiat halutaan nähdä henkilön kautta. Ehdokas pääsee esille ja tuomaan puolueelle tärkeitä asioita paremmin julkisuuteen. Paneelit olisivat mielenkiintoisia ja päästäisiin puhumaan helpommin puolueiden kuntavaaliteemoista.

Ehdokkaiden nimistä puhuttaessa ovat esiin nousseet niin kansanedustajat sekä muutamat tunnetuimmat paikalliset nimet. Ehkä tämä on osaltaan jarrutellut meitä, koska päteviä ehdokkaita on niin monta.

Näen ehdokkaan asettamisen tulleen ajankohtaiseksi, kun puolueen kuntavaaliohjelma on nyt saatu hyväksytyksi edustajistossa. Pormestariehdokas pääsisi myös heti ottamaan vastuuta meidän teemojen pitävyydestä.

Toivon paikalliselta medialta kyselyä sd-kuntavaaliehdokkailta, ehkä tätä kautta sopivia nimiäkin nousisi nopeasti esiin.

Nykypäivän kuurupiilo tulisi kuitenkin lopettaa. Demareiden tulisi rohkeasti nousta tavoittelemaan kaupungin merkittävintä tehtävää, joka kuuluu vaaleissa suurimmalle puolueelle ja sen pormestariehdokkaalle.

Ari Wigelius (sd.)
Kuntavaaliehdokas
Tampere