Ari Wigelius

Blogi

#Tahdon2013 aloitteessa on kysymys ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta

Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestetään eduskunnassa perjantaina 28. päivä. Päivään huipentuu monen kansalaisaloitteen allekirjoittaneen vaikuttaminen asian puolesta. Aloite keräsi ensimmäisenä allekirjoituspäivänä jo vaadittavat 50 tuhatta allekirjoitusta, minä olin yksi heistä. Syntyi kansanliike, joka vaatii sukupuolineutraalia avioliittolakia, missä myös adoptio sallittaisiin homo- ja lesbopareille.

Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Antti Rinne otti kantaa asiaan hienosti.

Antti Rinne
”Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle yksilölle, eikä kenenkään oikeuksien toteutuminen saa olla kiinni muiden moraalista tai omatunnosta.”

Olen samaa mieltä ja toivon kaikkien puolueeni edustajien eduskunnassa äänestävän lakialoitteen puolesta, kyse kun on puolueemme aatteen peruspilareista: tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista.

Moni jännittää myös, saavatko kaikki kansanedustajat äänestää vapaasti asian käsittelyssä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on luvannut tehdä asiasta ryhmäpäätöksen, mikä on huolestuttanut demokratiaa tärkeänä arvona pitäviä suomalaisia. Kansanedustajien tulisi saada äänestää vapaasti, näin tärkeässä asiassa, näin tekevät muut puolueet. Toivottavasti Perussuomalaiset kallistuvat demokratian kannalle diktatuurin sijaan.

Perjantaina on odotettavissa erittäin tiukka äänestys eduskunnassa aloitteesta tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Vetoan teihin kaikkiin lukijoihin: Tehkää kannanottoja, ottakaa yhteyttä päättäjiin, kertokaa mielipiteenne asiasta. Nyt on kaikkien aika vaikuttaa asian puolesta, koska vähemmistöt jäävät vähemmistöön, mikäli emme lähde ajamaan heidän oikeuksia yhdessä rintamassa. Taistelohon!

Ari Wigelius
Tampere

Ps. Vaikka aloite häviäisi eduskunnassa tällä kertaa. Silloinkaan mahdollinen tappio ei tule olemaan lopullinen, aina kun kansanliikkeet ovat lähteneet ajamaan vähemmistöjen etuja, ne ovat voittaneet lopulta. Ajat muuttuvat. Lait muuttuvat.

Tämä kirjoitus on luettavissa myös Uuden Suomen blogista.