Ari Wigelius

Blogi

Suomalainen työntekijä haluaa Antti Rinteen SDP:n puheenjohtajaksi

(Suurenna kuva klikkaamalla sitä)

Hallitusammattilaiset ry:n kunniapuheenjohtaja Tom Palmberg lyttäsi Antti Rinteen barrikadisankariksi. (24.3. AL) Olemme samaa mieltä hänen kanssaan Jutta Urpilaisen hyvästä työstä valtiovarainministerinä sekä siitä että porvarilliset äänet Suomessa kokevat hänen työnsä hyväksi. Suomalaisten työntekijöiden onneksi SDP:n puheenjohtajan valitsevat puoluekokousedustajat, eivätkä eri yrityksien hallituksissa istuvat sisäpiiriläiset.

SDP:n puoluekokousedustajilla on edessään tiukka päätös toukokuussa Seinäjoella, kun he valitsevat kahdesta hyvästä ehdokkaasta. Palmbergin tavoin moni kokee Antti Rinteen pelkkänä ay-liikkeen edustajana, joka haikailee lähinnä mennyttä ja vanhaa. Me koemme, että ison ammattiliiton puheenjohtajan tausta antaa erittäin hyvän lähtökohdan SDP:n johtamiselle, sillä olemmehan työn ja tasa-arvon liike. Antti Rinteen kokemus työelämästä on nykypäättäjiin verrattuna ylivoimainen, sillä hän on kokenut ammattiliitto PRO:n jäsenten kautta työelämän haasteet ja ongelmat.  Hänestä tekee uskottavan se, että hänellä on laajakatseisena miehenä ongelmiin ratkaisuja ja parannusehdotuksia. Tämä erottaa hänet populisteista, jotka hyvin usein esiintyvät heikompiosaisten auttajina vailla ratkaisuja.

Palmberg antoi myös ymmärtää, että SDP:n tulisi olla enemmän liike-elämän puolella. SDP on myös liike-elämän puolella, sillä ilman työllistäviä yrityksiä ei ole työpaikkoja. Kuitenkin tuottavasta työstä osa kuuluu tuloksen tekijöille eli työntekijöille. Liian usein kymmenien vuosien työurasta kiitoksena on irtisanomislappu. Työelämän murroksessa Suomen päättäjien tulisi kuunnella herkällä korvalla tavallisen ihmisten murheita ja ongelmia. Meistä tuntuu, että poliittisten päättäjien puheet eivät kohtaa tavallisen ihmisen arjen ongelmia. Poliitikot murehtivat EU:n kiemuroita, kun samaan aikaan työntekijöitä irtisanotaan ja terveyspalveluita heikennetään.  Antti Rinne toisi tähän keskusteluun oman panoksensa, joka varmasti olisi lähellä ihmistä.

Keskeinen tavoite hyvinvointiyhteiskunnan periaatteista on tarjota kaikille suomalaisille työtä. Me koemme Antti Rinteen palauttavan Sosialidemokraattisen puolueen keskiöön työn. Hänen tukijoukoistaan löytyy laajalta rintamalta työelämän ymmärtäjiä, jotka ovat saaneet laajan tuen puolueen jäseniltä, kun heidät on äänestetty puoluekokoukseen. Toivomme Antti Rinteen keskusteluasiakirjan julkistamisen myötä, että vihdoin keskittyisimme puolueen tuleviin linjoihin ja julkisuudessa käytävä keskustelu keskittyisi niihin.

Ari Wigelius, Tampere
Jussi-Pekka Ahonen, Ylöjärvi
SDP:n puoluekokousedustajat