Ari Wigelius

Blogi

SDP:n vaihtoehto on oikeudenmukaisuus

 

Klikkaa kuvaa

Vastasin Sofia Vikmanin jatkopuheenvuoroon 19.9.2016 Aamulehdessä.

 

SDP:n vaihtoehto on oikeudenmukaisuus

Kokoomuksen Sofia Vikman vastasi jatkopuheenvuorooni (16.9. AL). Tyypilliseen poliitikon tapaan hän syytteli oppositiota lähes kaikesta. Juuri tämän tyyliset puheenvuorot ovat politiikassa ongelma, kun ei puhuta asioista, vaan keskitytään kaikkeen epäoleelliseen.

Sosialidemokraattien tärkein tavoite on luoda työpaikkoja Suomeen.  Meidän linja on, että tehdyllä työllä tulee tulla toimeen, eikä samaan aikaan tarvitse elää yhteiskunnan tukien varassa. Hallituksen linja näyttää olevan, että työnantajan kulut siirretään yksitellen, joko palkansaajan tai yhteiskunnan maksettavaksi. Työpaikka ilman palkkaa, ei luo hyvinvointia Suomeen.

Vikmanin esiin nostamat koulut, neuvolat ja terveyskeskukset, ovat kaikki sosialidemokraattien aikaansaannoksia. Hienoa, että vuonna 2016 myönnätte vihdoin näiden tarpeen, kun aikoinaan näitä perustettaessa vastustitte niitä puolueena kaikin voimin. Tosin vaihtoehtonne kaiken mahdollisen yksityistämiseksi, ovat kyseenalaisia heikosti toimeentulevien ihmisten näkökulmasta.

Toivoisin hallituspuolueen edustajana Vikmanin olevan huolissaan ennätystuloksia tekevien suuryrityksien verokertymien alentumisesta. Miksi näiden yritysten todellinen veroprosentti on pääsääntöisesti alhaisempi kuin suomalaisen työttömän? Yritysten selitykset järjestelyidensä laillisuudesta ei ainakaan minua tyydytä.

Kokoomus halusi keväällä korottaa päivähoitomaksuja, ilmeisesti hallituksen suuronnistumiset ovat ehdotustensa kaatamisia.

Ari Wigelius(sd)
Tampere

Julkaistun jatkopuheenvuoron voit lukea tästä