Ari Wigelius

Blogi

Matka käy kohti Seinäjoen puoluekokousta!

Odotus on päättynyt, vihdoin on Sosialidemokraattisen puoluekokouksen aika. Minulle tämä puoluekokous on ensimmäinen varsinaisena jäsenenä, viime puoluekokouksessa Helsingissä olin Demarinuorten seuraajajäsenenä.  Odotan edessä olevaa kokousta innoissani, pääsen itse vaikuttamaan puolueen tulevaisuuteen. Tästä kiitos tamperelaisille puolueen jäsenille, jotka äänestivät minut puoluekokoukseen Tampereen listalta. Kovalla listalla sijoittuminen kahdeksanneksi ja 1884 ääntä vetivät minut nöyräksi. Tunnen ansainneeni paikan kokouksessa.

Vaikutan kokouksessa järjestövaliokunnassa ja edessä onkin mielenkiintoisia kysymyksiä järjestökenttään liittyen. Muutetaanko puoluekokouksen väliä kahdesta kolmeen vuoteen? Kannatan kahden vuoden väliä. Muuttuuko puoluekokousedustajien määrä tulevaisuudessa? Kannatan nykyistä määrää. Pitäisikö kentän toimimattomille puolueyhdistyksille tehdä jotain? Totta hemmetissä! Toimimattomat yhdistykset tulisi yhdistää toimiviin yhdistyksiin välittömästi. Myös puolueen viestintä tulee puhututtamaan, itse kannatan Demokraatin muuttamista kerran viikossa ilmestyväksi ja samalla se tulisi kaikille puolueen jäsenille jäsenmaksun mukana.

Olen kevään mittaan ollut aktiivinen Antti Rinteen tukijoukoissa. Mielenkiintoinen kampanja onkin ollut, on ollut hienoa seurata puheenjohtajakisan etenemistä. Aktiivinen ote kenttään ja selkeästi johdetun kampanjan tulos huipentuu perjantaiaamuna Seinäjoella.

Antin linjat tuntuvat varsin läheisiltä minulle. Uskon hänen johdollaan puolueen nousevan takaisin suureksi puolueeksi, tämä on tärkeää vaikuttavuuden vuoksi. Palataan juurillemme ja kohdataan ihmiset kasvotusten torilla. Moni tämän päivän vaikuttaja tuntuu myös unohtaneen päätöksien inhimillisen puolen. Raha määrittelee liikaa arvojamme, minusta meidän tulisi ottaa paremmin huomioon heikompiosaiset.

Antti on kohdannut minut ja kentän väen omana itsenään, ilman mitään kaunisteltua kuvaa, tämä on tehnyt minuun vaikutuksen. Ay-liikkeen vahvana kannattajana koen myös puolueen ja ammattiyhdistysliikkeen välisen yhteistyön lisääntyvän hänen johdollaan.

Odotettavissa on tiukka puheenjohtajakisa, mikä osaltaan muodostaa koko puoluekokouksen ja koko puolueen tulevaisuuden linjan. On puheenjohtaja sitten kumpi vain, tulee meidän lähteä Seinäjoelta yhdessä rintamassa. Tärkeintä on joukkuepelaaminen, siksi sosialidemokraatit.

SDP_logo_cmyk

Ari Wigelius
Pirkanmaan piirin puoluekokousedustaja
Järjestövaliokunnan jäsen

Ps. Voit seurata puoluekokousta suorana netissä seuraavassa osoitteessa: www.live.sdp.fi