Poliittiset lakot ovat demokratian perusta

Maan hallitus on lähtenyt kovaan hyökkäykseen maamme pienipalkkaisia työntekijöitä kohtaan. Heti vaalituloksen jälkeen lähdettiin sorvaamaan yhteiskuntasopimusta, josta ennen vaaleja hiiskuttu sanallakaan. Aktiivimallin myötä kansa ja liitot hermostuivat hallitukseen, koska he lupasivat kilpailukykysopimusta tehdessä, etteivät enää leikkaa palkansaajilta. Nyt pienyrityksissä halutaan antaa potkut pärstäkertoimella.

Kokoomuksen valtuutettu Petri Rajala lähti kovin sanankääntein ruotimaan JHL laillista lakkoa(AL22.10.). Hänestä poliittiset lakot tulisi kieltää, eivätkä JHL:n työntekijät saisi mennä lakkoon. Tuntuu, että Rajalalle on iso ongelma demokraattiset vaikutuskeinot. Uutiskuvissa olemme nähneet maailmalta paljon rajumpia keinoja protestoida päättäjien pyrkimyksiä vastaan, haluaako valtuutettu Rajala nämä mellakat Tampereen kaduille? Minusta liittojen vakaat ja lailliset toimet ovat parempi valinta.

Kansalaiset hyväksyvät ammattiliittojen poliittiset lakot, vaikka vaikutuksien osuessa omalle kohdalle ne harmittavat. Eniten lakoista tuntuvat kiihtyneen tahot, joita ne eivät edes kosketa. Omien poliittisten pyrkimyksien myötä käytetään lapsia keppihevosina, mutta hälinän jälkeen heidät taas unohdetaan. Politiikassa lopputulos ei ole aina tärkeää, vaan kuinka saa omaa nimeään esille.

Maan hallituspuolueita edustavat kokoomuksen ja keskustan jäsenien on syytä katsoa peliin, kun kritisoivat ammattiliittojen poliittisten lakkojen vaikutuksia lapsiin. Subjektiivinen hoito-oikeuden leikkaus vaikutti syvästi kaikista heikommassa asemassa oleviin lapsiin, he ovat katsoneet, kuinka muut lapset ovat syöneet ruokapöydässä. Onneksi Tampereella demarit ovat pitäneet kiinni subjektiivisesta hoito-oikeudesta.

Ari Wigelius (sd.)
Tampereen kaupunginvaltuutettu

Kommentit

Jätä kommentti