Ari Wigelius

Blogi

Perussuomalaiset kantona kaskessa

Viime päivinä olemme saaneet lukea Perussuomalaisista kohu-uutisia milloin mistäkin aiheesta. Lieksassa he eivät voi käyttää samoja kokoustiloja maahanmuuttajien kanssa, eduskunnassa he häpäisevät koko instituution natsitervehdyksillä ja nämä kommellukset ovat vain heidän mielestään vain vitsejä. Kyllä täällä Tampereella on ihan toisenlaiset tervehdykset käytösä, ihan näin James Hirvisaarelle tiedoksi, jonka median painostuksesta Timo Soini päätti heittää laidan yli. Kuitenkin samalla suojellen muita Suomen Sisun edustajia  Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

Toivoisin median tekevän kyselyn Suomen kansalta, että missä on heidän rajansa? Tai kuinka paljon heitä äänestäneiden elämä on muuttunut? Nämä kysymykset tulevat minulle mieleen, kun olen saanut palautetta kuinka Sosialidemokraatit ovat pettäneet äänestäjät tällä hallituskaudella. Vastuuta kantaneet puolueet ovat pahasta ja tyhjästä noussut kaikkia haukkuva puolue kaikkien pelastaja? Minusta näin ei ole. Esimerkiksi Tampereen valtuustossa he ovat saaneet aikaan vain eriäviä mielipiteitä lähes joka aiheesta ja ovat pitkittäneet kokouksia asian vierestä puhutuilla puheillaan. Veltto Virtasen jutut nauratattavat, mutta ei niillä tätä yhteiskuntaa eteenpäin viedä. Kotisivuillaan Tampereen Perussuomalaiset mainostavat olevansa ainoa vaihtoehto nykymenolle. Jos näin todella kävisi, niin voisimme heittää hyvästit suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle.

Onko Perussuomalaisten aika mennyt jo ohi? Timo Soini on jättämässä tulevina vuosina puolueen puheenjohtajuuden, eikä hänen takanaan ole syntynyt uusia todellisia vastuunkantajia. Puoluetoimisto on hieno, mutta muuten organisaatiota ei ole kehitetty. Kehäkolmosen ulkopuolella organisaatio nojaa vain muutamaan aktiiviin, jotka heidätkin on jätetty oman onnensa nojaan. Perussuomalaisilla nuorilla mopo on lähtemässä keulimaan ja pahasti. Puheenjohtaja Simon Elon kommentit YLE:n Islam-illassa, olivat ala-arvoisia Tarja Filatovia kohtaan. Elolle kun tasa-arvo kysymys ei ole tasa-arvoinen avioliittolaki, mutta  Filatovin nauru hänen typeryydelleen antaa syyn heittää typeriä kommentteja kaikista demareista. Häpeällistä sanon minä.

Perussuomalaiset suurin työväenpuolue? Kattia kanssa. Missä on teot tällä saralla? Työntekijöiden oikeuksien heikennysesitykset ympäri Suomen on huomattu ammattiliittojen vaaleissa, niissä Perussuomalaisten menestys on jäänyt vaisuksi. Kovat puheet tupakkipaikoilla eivät vie työntekijöiden oikeuksia eteenpäin, ehdoton enemmistö duunareista sen tajuaa. Kapinoimalla ja huutelemalla ei viedä työntekijöiden oikeuksia eteenpäin. Joukkovoima aitojen työväenpuolueiden takana on kaventunut viime aikoina YTK:n ja populistipuolueiden ansiosta. Saammeko siis kiittää irtisanomisista oikeasti Perussuomalaisia?

Suunta Perussuomalaisten riveistä on tulevaisuudessa yhä vahvemmin Sosialidemokraatteihin. Tulevina vuosina Suomi on kovien ratkaisujen edessä, vetoan teihin suomalaiset, antakaa nämä päätökset vastuullisille päätöksentekijöille. Sosialidemokratian aatteeseen kuuluu vahva solidaarisuus heikompia kohtaan, tätä ei voida toteuttaa ellei meillä ole yhteistyöhön kykeneviä päättäjiä päättämässä tulevaisuuden ratkaisuja.

Ari Wigelius 
Tampere

Kirjoituksesta syntyi kiivas keskustelu Uuden Suomen blogeissa.
Klikkaa kuvaketta ja katso
kommentit.