Ari Wigelius

Blogi

Mikä on Liberan inhimillisyyden taso?

Elina Lepomäki, joka toimii porvareiden rahoittamassa propagandasäätiö Liberassa tutkimusjohtajana, kirjoitti tietoviikossa 26.6. ”Luovat robotit ja matalapalkkaduunarit”. Kirjoituksessa hän otti kantaa työntekijöiden motivaatioon tehdä töitä ja kuinka robotit tulevat viemään heiltä kaiken työn tulevaisuudessa.

” Palvelurobotit: hoiva-, terveys- ja koulutusaloille. Sitä mukaa kun keinoäly kehittyy, robotit ottavat yhä ihmismäisempiä toimintatapoja käyttöön. Muun muassa johtamisessa ja asiakaspalvelussa vaadittavat luovuus ja empatia eivät kohta ole ihmisen monopoli.” – Elina Lepomäki

Ihmettelen miksi vanhemmat ihmiset äänestävät porvaripuolueita, jotka sisäistävät tämän ajattelumallin mielellään ja ovat tukemassa näitä nuoria aivopestyjä elitistejä. Minä olen ehdottomasti punainen ay-aktiivi, mutta osaan silti ajatella myös työnantajia ja heidän haasteitaan yrityksissä, jokainen tuntemani yrittäjä tietää tämän. Herää kysymys, miksi porvarit luulevat voivansa tuoda tämän kaltaista ajattelumalleja julkisuuteen ja kertoa, kuinka työntekijät ovat turhia. Minusta työntekijät eivät ole pelkkä menoerä yrityksessä, ei edes yksinkertaisimmissa töissä. Siinä missä robotti tottelee ohjelmoituja käskyjä, pystyy työntekijät oivaltamaan yksityiskohtia, joita insinöörit eivät näe. Lepomäen väitteeseen heitän vastapallon: Mitäs sitten, kun robottiin tulee joku vika? Koska silloin vanhus saa ruoan, vai onko tavoite päästä näistä kulueristä eroon? Rikkaillahan on omat palvelijat, eivät he halua robotteja kotiinsa. Ilmeisesti Libera ja Lepomäki eivät arvosta hellyyttä yhtään, mikä on heidän inhimillisyytensä taso?

” Mitä korkeampi progressio verotuksessa, sitä vähemmän voi varaton ihminen omalla työllään vaikuttaa elintasoonsa, ja pääomat keskittyvät sinne missä niitä jo on.” – Elina Lepomäki

Lepomäki ei ole siis sitä mieltä, ettei maailman varallisuus ole jo tarpeeksi keskittynyttä? Hetkinen, vaikka viimeisinä vuosina kehitys on todella huonoa tasa-arvoisen yhteiskunnan kannalta, niin kyllä juuri nykyinen malli on taannut köyhimmille myös kohtalaisen elämän laadun viimeisinä vuosikymmeninä Pohjoismaissa. Niissä maissa, missä verotus on Lepomäen esittämän mallinen, nähdään juuri suuria tuloeroja ja ihmisiä ei kohdella aina ihmisarvoisesti. Näistä maista ei vain tuoda julkisuuteen tapahtumia, koska pienet piirit suojelevat valta eliittiä. Kysynkin haluammeko me tehdä Suomesta kehitysmaan vai lähdemmekö kehittämään meille rakasta yhteiskuntaamme jälleen yhdessä? Herää kysymys miksi Liberan malliset mielipiteet ovat yhteiskunnallisesti niin merkittäviä, kun Kokoomuksella on värisuora yhteiskunnassa: Presidentti, pääministeri ja EK:n puheenjohtaja. Vallitsevat mielipiteet olisivat varmasti erilaisia, mikäli työväenpuole Sosialidemokraatit johtaisi yhteiskuntaa, heitä me saamme kiittää siitä, että Suomi on yksi maailman sivistyneimmistä maista ja kuinka jokaista ihmistä kohdellaan maailman mittapuulla verratten hyvin.

Miksi on aina pakko saada enemmän ja enemmän, miksei kohtuus riitä? Mikäli nykyinen kehitys jatkuu, tulemme näkemään paljon pahempia kahakoita kuin mitä maailmalla ollaan tähän asti nähty. Työntekijöitä tulisi kunnioittaa enemmän, eikä uhkailla heitä työpaikkojen menetyksillä. Voitte olla varmoja, että ylitettyänne kriittisen pisteen ihmisten mielissä tulette näkemään voimakkaan vastavoiman kaduilla ja kaupungeissa.

Ari Wigelius   (sd.)
työtön, Tampere

Anna palautetta:

Sosiaallisessa mediassa voit antaa palautetta seuraavista kuvalinkeistä:

———————————————————————————-

Olen julkaissut kirjoituksen myös muualla verkossa ja voit antaa palautetta alla olevista kuvalinkeistä, voit myös kommentoida kirjoitusta kyseisissä palveluissa: