Ari Wigelius

5. Harrasteet

Kulttuuria ja urheilua!

Viime vuosina elämääni on tullut roima kaupalla kulttuuria, kun vaimoni työpaikan johdosta on tullut tutustuttua teatterimaailmaan oikein urakalla. Alkuun hieman vierastin tätä maailmaa, mutta ajan myötä olen oppinut ihastumaan näytelmiin. Ehdottomina suosikkeinani nostan yllättäen musikaalit: Pirkko Saision anarkistinen musiikkifarssi HOMO! Tampereen Teatterikesässä elokuussa 2012 ja Les Misérables Tampereen Teatterissa syyskuulta 2013. Tero Harjunniemi oli roolissaan Jean Valjeanina aivan huikea! Lisäksi haluan nostaa lokakuulta 2013 Prinsessa-näytelmän Tampereen Työväen Teatterista, mikä yllätys! Armi Toivanen oli roolissaan aivan upea. Suosikkinäyttelijöinä tamperelaisesta teatterimaailmasta nostan esiin Heikki Kinnusen, Aimo Räsäsen ja Ville Majamaan. Nautin heidän näyttelijäntaidoistaan aivan valtavasti. Oikeastaan heidän nimensä vie minut katsomaan näytelmää kuin näytelmää.

Jalkapallon pyöreä maailma

Jalkapallo on lähellä sydäntäni, käyn kesäisin katsomassa Tampereen Pallo-Veikkojen pelejä innokkaasti, viime kesänä ei tainnut jäädä kuin yksi kevään kotipeli väliin muiden menojen takia. Olenpa käynyt veljeni Villen kanssa katsomassa jopa vieraspelejä. Melko eksoottista käydä katsomassa miesten 2. divisioonan jalkapallopeliä vieraissa. No, kyllähän sitä tullut käytyä katsomassa Barcelonassa asti pelejä, niin mikseipä sitten vaikkapa Porissakin. Olemme veljen kanssa käyneet viimeiset viisi vuotta melkein jokaisessa TPV:n kotipelissä. Tätä ennen kävimme veljien kanssa innokkaimmin katsomassa Tampere Unitedin pelejä seuran alusta lähtien. Minua harmittaa kyllä miten TamU:n kanssa kävi, kun miettii mitkä mahdollisuudet seuralla oli menestykseen. Rosenborg vierailu 15.8.2007 ja tappio heille 0-3 oli seuran käännekohta, vaikka seura voittikin vielä syksyllä 2007 mestaruuden.

 

4.5.2008 kesältä kun käytiin veljeni Lassen kanssa katsomassa FC Barcelona - Valencia pelin, joka päättyi muuten 6-0 kotijoukkueelle.
Keväältä 2008. Käytiin veljeni Lassen kanssa katsomassa FC Barcelona – Valencia pelin, jonka muuten kotijoukkue voitti 6-0. Kokemus oli aivan valtavan hieno, mikä tunnelma!

Huuhkajien pelejä seuraan myös erityisen innokkaasti. On myös hienoa nähdä Suomessa jalkapallokulttuurin nouseen viime vuosina, kun vieraspeleissäkin käy paljon Huuhkaja-faneja. Haluaisin myös nostaa fanitukseni Valioliigaa kohtaa, meinaa lauantain perinteinen kierros on kyllä yksi viikon koho kohdistani. Toivottavasti uuden Tammelan stadionin valmistuttua saataisiin Tampereelle peleihin samalainen hurmos kuin Valioliigassa.

Jääkiekkoa en voi tamperelaisena unohtaa. Kannatan Ilvestä, mutta en voi sanoa olevani mikään aktiiivinen fani. Mielestäni liput peleihin maksavat liikaa, eikä pelin taso aina niin silmiä hivele. Raimo Helmisen viimeiset pelit Ilveksessä ja maajoukkueessa olin katsomassa paikan päällä, häntä jos ketä arvostan Suomen urheilijoista. Mitkä arvot! Toivon kuitenkin tulevaisuudelta enemmän kuin mitä seura on viime vuosina antanut faneille. Meinaa Ilves-fanit ansaitsevat seuran, joka antaa yhtä paljon takaisin faneille kuin he antavat seuralle.

Seuraavassa osiossa annan puheenvuoron muille. Jatka matkaa kohtaan Arista sanottua ja näet mitä mieltä muut ovat minusta.