Kriisin keskellä ei ole varaa populismiin

Tampereen kaupunginvaltuusto valmistautuu budjettineuvotteluihin vastuullisesti. Menokehyksiä ei kasvateta vastuuttomasti, vaan kohdistaen yhteiskunnan kipukohtiin. Päiväkoteja rakennetaan, kouluja peruskorjataan, ruokajonojen nälkäiset vatsat täytetään. Meille sosialidemokraateille hyvinvoinnin mittari on, kuinka hyvää huolta pidämme lapsistamme ja heistä, jotka tarvitsevat apua hädän keskellä.

Tamperelaiset ovat kuluneen vuoden ajan sitoutuneet hienosti koronan torjuntaan ja näin voimme tehdä panostuksia tärkeisiin palveluihin. Maan hallituksen talouspolitiikka tukee kuntia, emmekä joudu leikkaamaan rajulla kädellä elintärkeistä palveluista. Oikeistolaisille populisteille tämä on karmeaa, koska he eivät pääse ratsastamaan pettyneiden äänillä valtuustoon ja sen jälkeen vielä rankemmin leikkaamaan näiltä samoilta ihmisiltä.

Kuntavaalien läheisyys laittaa populistit kierroksille, heiltä kuulemme yhä naurettavimpia ehdotuksia vaalien lähestyessä.  Kaikkea hyvää ehdotetaan kaikille, ilman ajatustakaan budjettikehyksessä pysymisestä. Nämä ehdotukset ovat toki parempi kuin jatkuva vihapuhe vastuullisia päättäjiä kohtaan. Populistit tekevät esityksiään julkisuuden takia, koska ilman valokeilassa oloa heidän olemassaolonsa on uhattuna.

Maailmalla tulleiden tuoreiden lukujen valossa, olemme Suomessa pärjänneet todella hyvin kriisin keskellä. Luottoluokituslaitos Fitch Ratings kiitteli tuoreessa raportissaan maamme poliittista päätöksentekokykyä ja pitkäaikaista sitoutumista rakenteellisiin muutoksiin. Maan hallituksen kuin Tampereen päätöksentekoa ohjaa vahvasti sosialidemokraattinen politiikka, joka ei ole sidottu vaaleihin, vaan ihmisten hyvinvointiin.


Ari Wigelius (sd.)
kaupunginvaltuutettu, Tampere

Kommentit

Jätä kommentti