Kokoomuksen politiikka eriarvoistaa suomalaisia

Mikä yhdistää saksia ja kokoomusta? Vastaus on tietenkin leikkaaminen, sillä molemmat eivät muuta osaa. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti sadan euron korotusta pienimpiin eläkkeisiin vappuna. Avaus oli hyvä, sillä maamme on pullollaan pienituloisia eläkeläisiä, joiden on vaikea tulla toimeen. Tämä ei kuulu hyvinvointivaltioon.

Kokoomuksen leiristä esitys nimettiin vaalikalasteluksi. Opetusministeri Sanni Gran-Laasonen ja kansanedustaja Sofia Vikman pitävät Rinteen avausta vastuuttomana. Meidän mielestä avaus on oikeudenmukainen ja tarpeellinen. Avaus on inhimillinen. Nykypäivänä kaikista pienimillä eläkkeillä elävät joutuvat leipäjonoihin. Tähän demarit haluavat muutoksen.

Pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä tulee kunnioittaa, heillä ei ole mahdollisuutta lisäansioihin, kuten työssä olevilla. Eläkkeiden nosto maksaa, mutta uskomme suomalaisten hyväksyvän tämän, koska suomalainen yhteiskunta rakentuu reiluun tulonjakoon. Veroja maksetaan, koska niillä halutaan hyvinvoiva Suomi myös tulevaisuudessa.

Eriarvoistavaa hallituspolitiikkaa tehneet kokoomus ja keskusta ovat leikanneet lähes kaikesta. Sosiaaliturvasta ja eri tuista on lähtenyt satoja miljoonia. Esimerkiksi ammatillinen koulutus on tuhottu yli 200 miljoonan leikkauksilla. Samalla aikaan hyvätuloisten verotusta on kevennetty ja yritystuet jäivät ennalleen. Tämä ei ole reilua.

Kokoomus on osoittanut olevansa rikkaiden edunvalvoja ja sen he tekevät taitavasti. Omat leikkaukset naamioidaan epäpoliittisiksi toimiksi, niitä kotimaan vaatiessa. Inhimillinen ja välittävä politiikka on sosialidemokraattien vaihtoehto. Suomalaiset ovat heränneet hallituksen kylmään politiikkaan ja ovat nostaneet Rinteen kärkiehdokkaaksi tulevaksi pääministeriksi. Tämä näkyy kokoomuksen hyökkäyksissä.

Jussi-Pekka Ahonen (sd)
Ylöjärvi

Ari Wigelius (sd)
Tampereen kaupunginvaltuutettu

Kommentit

Jätä kommentti