Ari Wigelius

Blogi

Kesäloman merkitys työelämässä

 

On se aika vuodesta, milloin suurin osa suomalaisista vetäytyy kauan kaivatulle lepotauolle eli kesälomalle. Perheellisille päiväkotien kiinni pitäminen pakottaa pitämään loman juuri heinäkuussa ja monet yritykset ajoittavat työntekijöiden toiveesta loman juuri heinäkuulle. Toki monien yritysten on pidettävä toimintansa ylhäällä ympäri vuoden ja vakituisia varten onkin palkattu kesätyöntekijöitä ja määrä-aikaisia työntekijöitä. Monet heistä ovat opiskelijoita ja juuri valmistuneita, joille kesätyöt ovat oiva mahdollisuus vakituiseen työpaikkaan. Työnantajalle tämä tarjoaa mahdollisuuden kouluttaa lisää osaajia alalle ja saada uutta tietotaitoa yritykseen. Kunhan vain asiat tehdään oikein(katso video linkistä). Tätä blogia kirjoitan mielessäni työhyvinvointi ja kesäloman merkitys siihen. On tärkeää ymmärtää rajat omassa työhyvinvoinnissa ja pysähtyä hetkeksi.

Mutta mikä merkitys työntekijälle on kesälomalla? Joillekin se on se hetki vuodesta, jolloin lähdetään tapaamaan sukulaisia ja ystäviä pidemmän matkan päähän. Kun taas toisille se merkitsee rauhoittumista omalla mökillä. Mutta tärkeintä on tajuta pysähtyä, siis oikeasti. Koska eihän loma saa olla aikataulutettua, kuten työelämä on tänä päivänä. On tärkeää irtautua rutiineista ja pysähtyä näkemään, mikä on tärkeintä elämässä loppujen lopuksi. Perhe on monille se tärkein ja sitä on hyvä hemmotella panostamalla yhteiseen aikaan. Näin työntekijä saa ladattua akkuja ja on näin myös hyödyllisempi työntekijä yritykselle.

On toki monia nuoria työntekijöitä, joille välttämättä lomaa ei ole kertynyt tai sitten opiskelijat jotka ahertavat ympäri vuoden. Teille vakituisten lomat antavat mahdollisuuden oppia oman alan töitä ja näin saada mahdollisuuden työllistyä syksyllä, jos ei samaan yritykseen, niin sitten johonkin toiseen alan yritykseen. Tärkeintä on, että annatte itsestänne hyvän kuvan ja annan teille vinkin nauttia työstä.

Itse vetäydyn perjantaina 6. päivä kolme viikkoa kestävälle kesälomalle, muutosten tuulten keskellä on hyvä puhaltaa hieman henkeä ja kasata ajatuksia kohti tiukasti aikataulutettua vaalisyksyä. Olenkin yrittänyt olla täyttämättä kesälomaa erinäisillä tapahtumilla, ainostaan Valkeakosken musiikkijuhliin menen heinäkuun lopussa, yhdessä Demarinuorten kanssa.  Muuten olen varannut yhteistä aikaa oman perheeni kanssa ja pientä reissailua Suomen rajojen sisällä, koska  eihän sitä kesällä Suomesta kannata lähteä pois. Kesäloma myös luo minulle mahdollisuuden kerrata kevään monia tapahtumia, opiskella vaaliteemojen sisältö paremmin sanottavaksi. Tätä toki teen sitten kun kyllästyn paikalla pyörimiseen.

Toivotankin sinulle aurinkoista kesän jatkoa ja muista, että kyllä sitä syksyllä taas kerkeää tekemään töitä, nyt on aika pienelle hengähdystauolle.

Ari Wigelius

Kuntavaaliehdokas SDP Tampere

Ps. Se sähköposti ei sitten aukea loman aikana.