Ari Wigelius

Ay-Uutisia

ISS:lle ja SOL:lle sakot kertaerästä lipsumisesta


Työtuomioistuin rapsautti tällä viikolla ISS Palveluille, SOL Palveluille ja alan työnantajaliitolle Kiinteistöpalvelut ry:lle sakot, koska yritykset eivät maksaneet kevään kertaerää työehtosopimuksen mukaisesti.

Työehtosopimus edellytti kiinteistöpalvelualan yrityksiä maksamaan kertaerän 1.5.2012 tai lähinnä sen jälkeen olevan palkanmaksun yhteydessä, edellyttäen että työsuhden on alkanut viimeistään 1.10.2011. Summa oli 150 euroa, tai osa-aikaiselle suhteessa työaikaan. ISS:n tai SOL:n tuntipalkkaiset työntekijät eivät kuitenkaan saaneet kertaeräänsä 10.5., mikä oli seuraava palkanmaksupäivä. Yritykset ilmoittivat maksavansa erän myöhemmin, mitä PAM ei hyväksynyt, vaan vei asian työtuomioistuimeen.

Yritykset kiistivät rikkoneensa työehtosopimusta tarkoituksellisesti, mutta oikeus oli toista mieltä ja tuomitsi SOL Palveluille 3000 euron ja ISS:lle 2000 euron hyvityssakot. Lisäksi Kiinteistöpalvelut joutuu maksamaan 2500 euroa valvontavelvollisuuden laiminlyönnistä, ja kolmikko joutuu myös korvaamaan PAMin oikeuskulut.

(Linkki PAM:n sivuille uutiseen)