Härmälänrantaan tarvitaan lisää liikkumismahdollisuuksia

Eeva Kallio-Kohonen kirjoitti Härmälänrannan satama-alueen hoitamattomuudesta sekä Härmälänsaaren huonosta kunnosta (AL 8.11.). Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Muutin reilu kaksi vuotta sitten alueelle perheeni kanssa ja lähialueen ulkoilumahdollisuudet ovat tulleet meille tutuiksi. Satama-alue on jäänyt huonoon kuntoon ja sen käyttöä voitaisiin myös mielestäni pohtia uudelleen kaupungin puolelta.

Pienten lapsien kanssa lähimetsässä telmiminen on ollut hauskaa, mutta Härmälänsaaren kohdalla myös paikoin vaarallista. Eroosio on kuluttanut aluetta hyvinkin jyrkäksi polkujen vierestä ja laittomat nuotiot ovat herättäneet minussa huolta alueen turvallisuudesta. Tehtaankallion puiston vieressä olevat metsäalueet ovat myös jääneet oman onnensa nojaan. 

Vuoden päivät pohdin alueen kehittämismahdollisuuksia sekä kyselin alueen asukkailta näkökulmia. Asiasta käytiin, myös hyvää keskustelua Härmälä on HELMEE Facebook-ryhmässä. Yleinen mielipide oli selvä, kuten Eeva Kallio-Kohonen nosti esiin kirjoituksessaan, alue kaipaa kasvojen kohotusta. Valtuutettuna minulla on suora mahdollisuus vaikuttaa asiaan ja niin myös päätin tehdä.

Näistä näkökulmista sekä palautteen pohjalta tein valtuustoaloitteen 17.8.2018 Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa. Aloitteessa nostin esiin monia parannuskohtia alueelle. Härmälänsaaren kunnostamista entiseen loistoonsa, kuten ylätasanteen nurmikentän palauttamista. Alueelle virallista nuotiopaikkaa sekä laituria tulevan Härmälänrannan uimarannan suuntaan. Nämä olisivat konkreettisia panostuksia alueen asukkaiden viihtyvyyden parantamiseen.

Esitin aloitteessani myös yhtenäistä rantaviivaa kulkevaa esteetöntä ulkoiluväylää Härmälänsaaresta Arboretumiin. Ulkoiluväylän reitin varrelle tulisi rakentaa esteetön ja aidattu laituri. Reitin varrelle tulisi myös lisätä valotaidetta. Tällä hetkellä rantaviivaa pitkin ei kulje kevyen liikenteen väylää ja leirintäalue katkaisee vihertävässä metsässä kulkemisreitin kokonaan ja pakottaa ulkoilijat Nuolialantien varteen.

Aluetta kovaa vauhtia rakentavien rakennusyhtiöiden tulisi myös miettiä asukkaiden tulevaisuutta. Markkinoinnissa käytetään valoisia ja vihreitä puistomaisia käytäviä, mutta ainakin tällä hetkellä alue näyttää liian tiiviisti rakennetulta alueelta. Onko alueen asukkailla tulevaisuudessa tilaa hengittää?

Rakennusyhtiöt voisivat lähteä tukemaan rahallisesti alueen vetomaisuuden kasvattamista ja panostaa asukkaiden viihtyvyyteen myös asunnon luovutuksen jälkeen, tästä he hyötyisivät asuntojen myynnin parantamisena tulevaisuudessa. Kaupunki voisi lähteä toteuttamaan yhteistyön pohjalta alueen rakentamista ilmavammaksi sekä ottaa alueella aktiivisesti toimivan Härmälänrannan asukasyhdistyksen mukaan ideoimaan alueen kehittämistä.

Ari Wigelius (sd.)
Tampereen kaupunginvaltuutettu
Härmälänranta

Kommentit

Jätä kommentti