Härmälän ja Pirkkalan asukkaat ansaitsevat uimahallin

Uuden uimahallin rakentaminen on noussut jälleen julkiseen keskusteluun. Idea ei ole uusi, vaan hanke on noussut aina välillä pinnalle. Pirkkalassa aiheesta on esimerkiksi jätetty neljä kuntalaisaloitetta viime vuosien aikana. Härmälän ja Peltolammin alueiden asukkaiden liikuntapalvelut nojautuvat vahvasti Tampereen keskustaan.

Viimeksi hanketta kaavailtiin tosissaan Härmälänrannan asuinalueen keskelle, mutta alueen asukkaat saivatkin uimahallin sijaan parkkihallin keskelle asutusta. Moni alueen asukas pettyi, koska lähialueelta puuttuvat julkiset palvelut. Liikkumisen mahdollisuudet ovat rajalliset, koska alue on kaavoitettu liian tiiviisti täyteen kerrostaloja. 

Pirkkalassa uimahallia on toivottu jo vuosikausia. Investointina uimahalli on merkittävä Pirkkalan kunnalle, joten se on jäänyt omana työnä tekemättä. Uimahalleja on sanottu olevan useita kohtuullisen matkan päässä ja niitä on ohjattu käyttämään. Uimahallin sijainti Pirkkalan ja Tampereen rajan tuntumassa sopisi hyvin yhteen myös Partolassa asioinnin kanssa ja sijainti olisi laajasti saavutettavissa. 

Lähipalveluilla on merkitystä ihmisten hyvinvointiin. Alueelle tullaan mahdollisesti tulevaisuudessa rakentamaan reitti ratikalle, jonka johdosta alue tulee tiivistymään entisestään korkeista kerrostaloista, joiden asukkaat ansaitsevat laadukkaat julkiset lähipalvelut.

Kannatamme uuden uimahallin rakentamista Pirkkalan ja Tampereen rajalle. Saisimme lisäkokemuksia kuntien välisestä yhteistyöstä hyvinvointipalveluissa. Jokainen euro, jonka käytämme ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden lisäämiseen on panostusta useiden eri sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Taru Tolvanen
valtuutettu(sd.)
Pirkkala

Ari Wigelius
valtuutettu(sd.)
Tampere

Kommentit

Jätä kommentti