Valtuustoaloite Härmälän koulun perusparannuksen aikaistamiseksi

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 16.11.2020 osana investointiohjelmaa, että Härmälän koulun remonttia aloitetaan suunnittelemaan vuonna 2023 ja varsinainen perusparannusremontti tehtäisiin vuosina 2024 sekä 2025. Tämä aikataulu on kohtuuton alueen koululaisten näkökulmasta.

Härmälän koulu on keskellä lähiötä muodostaen alueelle toiminnallisen keskipisteen. Viime keväänä sisäilmaongelmien takia suljettu koulu myllersi alueen lapsiperheiden arkea. Lähikouluperiaate on tärkeä koululaisten kuin lasten vanhempien näkökulmasta.

Härmälän koulu sijaitsee keskellä aluetta, joka ympärillä tulee tulevina vuosina voimakasta täydennysrakentamista. Härmälänrannan asukkaat ovat jo nyt hyvin ahtaalla, eikä heille kaupunki tarjoa juuri lähipalveluita. Koulun remontin viivästymisellä on merkitystä alueen asuntorakentamiselle lähivuosina.

Tampereen kaupunki rakentaa tällä hetkellä mittavasti ympäri kaupunkia, jonka johdosta investointitasot ovat korkealla. Härmälän alueen lapset tarvitsevat kuitenkin oman lähikoulunsa takaisin mahdollisimman nopeasti, kyse on lopulta valtuuston tahtotilasta.

Esitän: Kaupunginvaltuusto aikaistaa perusparannuksen aloittamista vähintään vuodella. Suunnittelu aloitettaisiin vuoden 2022 alussa ja perusparannuksen rakennustyöt aloitettaisiin välittömästi suunnittelutyön valmistuttua, kuitenkin viimeistään 30.09.2022 mennessä. Valmis perusparannettu Härmälän koulu tulisi olla valmis 31.7.2024 mennessä.

23.11.2020
Ari Wigelius (sd.)
Tampereen kaupunginvaltuutettu