Ari Wigelius

Eduskuntavaalit 2015

Eduskuntavaalit 2015


Seuraavissa eduskuntavaaleissa olen Jussi-Pekka Ahosen vaalipäälikkö.

 

 

 

 

 

 

 

Tälle sivulle tulossa tietoa kampanjasta ja tapahtumista.
Jussin kotisivut:
http://jussiahonen.fi/

Jussi-Pekka Ahosen esittely:

puolue: Suomen Sosialidemokraattinen puolue, SDP

Asuinpaikka: Ylöjärvi, Siivikkala

Perhe: Avovaimo ja kaksi tytärtä

Harrastukset: Politiikka, elokuvat, tennis ja jääkiekko

Nimeni on Jussi-Pekka Ahonen. Asun perheeni kanssa Ylöjärven Siivikkalassa. Olen 31-vuotias ja perheeseeni kuuluu avovaimoni lisäksi kaksi tytärtä. Koulutukseltani olen hallintotieteiden kandidaatti, pääaineenani kunnallisoikeus ja pitkänä sivuaineena taloustiede. Työskentelen Metallityöväen Liitossa nuorisosihteerinä.

Politiikkaan ajauduin puolivahingossa, sillä lopetettuani jääkiekon A-nuorten Suomenmestaruuteen vuonna 2001 , päätin hypätä mukaan Ylöjärven nuorisolautakuntaan, kun minua tehtävään kysyttiin. Yhteisten asioiden hoitaminen, eli tylsemmin politiikka, vei miehen mennessään ja 2004 kunnallisvaaleissa minut valittiin Ylöjärven kaupunginvaltuutetuksi 88 äänellä ja samalla minusta tuli kaupunginvaltuuston nuorin jäsen. Tämän lisäksi sain vastuullisen tehtävän, sillä minut valittiin koulutuslautakunnan jäseneksi. Kiinnostukseni asioihin kasvoi, kuten tietotaitoni polittisiin asioihin ja niinpä asetuin 2008 kunnallisvaaleissa uudelleen ehdokkaaksi. Ilmeisesti olin hoitanut asioita hyvin, sillä sain Ylöjärven kaupungissa neljänneksi eniten ääniä, joita tuli kaiken kaikkiaan 256 kappaletta. Vuonna 2008 minut valittiin kunnallispolitiikan haastavimpaan paikkaan, eli kaupunginhallitukseen.

Loppuvuodesta 2010 minua pyydettiin Ylöjärven Sos. Dem. kunnallisjärjestön toimesta kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2011 vaaleihin. Sain vaalipäällikökseni Ylöjärven Sos. Dem. kunnallisjärjestön nykyisen puheenjohtajan Marjut Laitilan. Vaaleissa sain yli 1000 ääntä, joista ensikertalaisena olin varsin ylpeä. Kiitän kaikkia minua äänestäneitä.

Vuoden 2012 kunnallisvaaleihin lähdin tosissani. Halu parantaa kaupunkiamme ja toimia kuntalaisten hyväksi on vahvempi kuin koskaan. Sain vaaleissa 317 ääntä ja minut valittiin Ylöjärven uuden asukaslautakunnan puheenjohtajaksi, sekä vuoden 2015 alusta kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Kiitän kaikkia minua äänestäneitä. Työ teidän eteen jatkuu. Ollaan yhteydessä.

Minua on kysytty myös kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Olen innolla mukana. Tällä kertaa sain vaalipäällikökseni Tampereen ja Palvelualojen ammattiliitto PAM:n  tulevan superlupauksen Ari Wigeliuksen. Jos haluat olla tukemassa minua matkalla eduskuntaan, niin lisää nimesi suosittelijat kohdassa olevaan kenttään.

Luonteeltani olen huumorintajuinen ja sosiaalinen. Päätöksentekijäksi sovin mielestäni hyvin, sillä uskallan sanoa asiat suoraan ja kaunistelematta, silloin kun tarvetta on. Minulla on ennen kaikkea halua toimia ihmisten parhaaksi ja tartun haasteisiin suurella sydämellä. Palava halu auttaa on tärkein ominaisuuteni. Politiikassa pikavoitot eivät ole mahdollsiia, siksi tiedostan, että yhteistyötä pitää ja tulee tehdä kaikkien kanssa. Politiikkaa on neuvottelua ja monesti kompromisseja. Olen aina heikomman puolella, siksi kannatan myös Tapparaa jääkiekossa. 🙂

Työelämä on koluttu laidasta laitaan. Olen hankkinut kovalla työllä itselleni jo nuoresta saakka tarvitsemani asiat, sillä työnteko on se joka kannattaa. Aina ei ole ollut helppoa, mutta kaikki mikä ei tapa vahvistaa. Työelämässä olen nähnyt kaikki työsuhteiden muodot ja olen varma, että ne työelämän epävarmat ajat ovat antaneet minulle paljon. Tiedän mitä pienllä palkalla ja epävarmoilla tunneilla työskentely tarkoittaa. Työkokemusta minulle on kertynyt rakennusapumiehen tehtävistä, kaupan kassalta, myyjän tehtävistä, siivoojan tehtävistä, koneenhoitajan tehtävistä, hallinnon työstä ja järjestötyöstä. Tällä hetkellä olen Metallityöväen Liiton nuorisosihteeri ja vastaan Metallin valtakunnallisesta nuorisotoiminnasta. Vuonna 2010 olin puoli vuotta töissä Euroopan parlamentissa. Työkokemus Euroopan sydämessä paljasti, että Euroopan Unioni on Suomelle mahdollisuus, ei uhka. Pienen kansakunnan tulee tehdä yhteistyötä muiden kanssa, eikä meillä todellakaan ole varaa käpertyä tänne pohjolaan.

Perhe on minulle kaikki kaikessa ja voimavarani. Olen onnellinen, että minulla on perheeni ja mahtavat vanhemmat, kiitos teille tuestanne.

Yhteystiedot:
Jussi-Pekka Ahonen
jussi-pekka.ahonen@metalliliitto.fi
040-565 7193