Ari Wigelius

Blogi

Demarit puolustavat pieni- ja keskituloisia

Vastasin Aamulehdessä 26.9.2016 Kari Välimäen kirjoitukseen, missä hän hyökkäsi puoluettani kohtaan varsin alhaisesti. En julkaise sitä omilla sivullani, mutta se on luettavissa 21.9.2016 Aamulehdestä.

—————————–

Demarit puolustavat pieni- ja keskituloisia

Kari Välimäki(21.9. AL) luetteli listan keksittyjä väitteitä demareista. Oikeudenmukaisuus on toki kaikille puolueille tärkeää, mutta näkökulmat ovat hyvin erilaisia. Tästä syystä Suomessa on erilaisia puolueita, jotka tuovat esiin asioita omista lähtökohdista.

Oikeudenmukaisuus on yksi tärkeimmistä arvoista demareille, joka näkyi esimerkiksi budjettikeskustelussa 20.9. eduskunnassa. Puheenjohtaja Rinne toi esiin epäkohtia valtion budjetista, jotka lisäävät tuloeroja ja pahoinvointia Suomessa. Tämä on opposition tehtävä, myös ministeri Orpo kiitteli demareita työttömyysturvaan liittyvistä rakentavista ehdotuksista.

Hallituksen tuloveroratkaisu on epäoikeudenmukainen. Sikariportaan lompakko kasvaa esityksen myötä ensi vuonna pieni- ja keskipalkkaisia enemmän, lisäksi pienimpiä eläkkeitä saavien ostovoima heikkenee ensi vuonna jopa kaksi prosenttia. Ostovoima kasvaa eniten siis niillä, joiden bruttopalkka on tänä vuonna vähintään 7 000 euroa kuussa.

Vastakirjoituksessani kansanedustaja Vikmanille argumentoin varsin selvästi, että mitkä ovat erot varsinaisen työpaikan ja tempputyöllistämisen välillä. Varmasti Välimäki ymmärtää myös, etteivät poliitikot luo tähän maahan varsinaisia työpaikkoja. Hallitus tietää tämän ja antaa vallan työmarkkinajärjestöille asian suhteen. Viisas kuuntelee muita, kun itsellä eväät ovat vähissä.

Vaikeina aikoina Suomi menestyy vain tiiviillä yhteistyöllä. Tampereella päättäjät ovat toimineet järkevästi ja käynnistäneet lukuisia hankkeita julkisen rahan turvin. Velkaa kannattaa ottaa, kun investoinnit tuovat rahat takaisin ja luovat mahdollisuudet ponnistaa uuteen talouskasvuun.

Oikeudenmukaisuus näkyy myös päätöksissä Tampereella, kun päiväkodeissa lapsien ryhmäkokoja ei kasvatettu ja subjektiivinen hoito-oikeus säilytettiin. Nämä päätökset ovat mahdollisia paikallisesti, koska oppositiopuolueilla on enemmän valtaa Tampereella kuin eduskunnassa.

Ari Wigelius (sd)
Tampere

Kirjoitus Aamulehdessä.