Ari Wigelius

Blogi

Demareiden suunta on eteenpäin

Komeat saavutukset historiassa ovat tehneet demareista liian hitaita ymmärtämään maailman mullistuksia. Vastaamme haasteisiin usein torjumalla ne, keksimällä syitä, kuinka ennen kaikki oli paremmin. Hyvää tässä on, että vastauksemme ovat usein asiantuntevia vailla populismia.

Teemme poliittista vaikuttamista liian perusteellisesti, kun muut puolueet ovat sanoneet sanansa, jäävät meidän jälkijunassa tulevat kannanotot muiden jalkoihin. Nykypäivänä kuka tahansa bloggari voi nousta suosituksi poliittiseksi vaikuttajaksi, enää poliittinen status ei riitä nostamaan aiheita julkiseen keskusteluun.

Poliittinen viestimme kaipaa uudistamista. Tämän päivän nuoret ovat tottuneet elämään hyvinvointivaltiossa ilman puutteita, heitä eivät kiinnosta toteamukset historiasta, he haluavat kuulla, kuinka puolue kohtaa tulevaisuuden haasteet.

22615838424_9e013ff5d4_z

Suljemme silmämme ympärillä tapahtuvasta muutoksesta, olemme puolueena liiaksi keskiluokkaistuneet. Poliittisella huipulla ei oikeasti ymmärretä köyhän arkea, on eriasia nähdä kuin kokea köyhän arkea päivästä toiseen. Meidän tulisi saada liittymään puolueeseen kaiken ikäisiä uusia jäseniä. Tarvitsemme poliittiseen keskusteluun laaja-alaisempaa ääntä kaikista yhteiskuntaluokista.

Vuoden 2017 helmikuussa SDP:llä on edessä puoluekokous, missä puolueelle oleellisinta olisi löytää uusi suunta kohti tulevaisuuden kysymyksiä. Ikääntynyt puolueen jäsenistö on historiansa vaikeimmassa tilanteessa, kun maailman muuttuessa yhä kovempaa tahtia, ei muutoksia vastustamalla enää pärjätä, niihin on mentävä mukaan täysillä.

Miten pystymme vastaamaan työmarkkinoilla valitsevaan suureen muutokseen. Emme voi puolueena kannattaa esitettyjä perustulomalleja, mutta mikä on oma vaihtoehtomme? Yrittäjyyden lisäämiseen tulisi löytää keinoja, ilman jatkuvia tukien lisäämisiä, koska ne vääristävät kilpailua. Miten pystymme nostamaan jälleen julkisen palvelun ihmisten ensisijaiseksi vaihtoehdoksi? Varhaiskasvatukseen tulisi panostaa enemmän, koska lapsemme takaavat meille paremman tulevaisuuden.

15401853812_81ac9c7692_z

Toivottavasti olemme puolueena kasvaneet viime vuosien aikana ja pystymme keskittymään myös asiakysymyksiin, kirkastamaan ajatuksiamme tulevaisuuden suurista haasteista. Suomalaiset nimittäin kaipaavat uudistavaa sosialidemokraattista puoluetta enemmän kuin koskaan.

ari-wigelius
Ari Wigelius, 32 v.
Projektityöntekijä, Perheenisä
Tampere

Olen ehdolla Tampereella SDP:n puoluekokousedustajaksi jäsenäänestyksessä numerolla 52.

Ota yhteyttä: 0408319007 – ari.wigelius@gmail.com