Blogi

3.1.2021 – Huostaanotto voi olla lapselle pelastus

Kustannuksien sijaan meidän pitää katsoa tilannetta myös inhimillisesti. Mikä on lapselle parasta? Minut sijoitettiin kiireellisesti lapsena epäinhimillisistä olosuhteista, tästä olen kiitollinen, koska tilanteen jatkuminen olisi varmasti johtanut kohdallani yhä pahempaan syrjäytymiseen. Elämä lastenkodissa ei ollut aina mukavaa, mutta sain ainakin kasvatusta ja koulunkäyntiini panostettiin.

27.12.2021 – Neuvottelevatko ammattiliitot työehtosopimukset tulevaisuudessa?

Suomalaisilla työmarkkinoilla työskentelevät työntekijät ratkaisevat tulevaisuudessa omalla järjestäytymisasteellaan, onko meillä hyvät työmarkkinat tulevaisuudessa, vai putoammeko sata vuotta ajassa taaksepäin aikaan ennen ammattiliittoja.

21.10.2021 – Tampereen Veden yhtiöittäminen ei ole kannattavaa

Tampereen konsernipolitiikkaa läheltä seuranneena olen huomannut, kuinka vaaleilla valittujen politiikkojen sijaan yhtiöihin haetaan yhä enemmän hallitusammattilaisia. Tämä voi olla yhtiön kannalta järkevää, mutta silloin kaupunkilaisten ääni päätöksenteossa kuuluu yhä vähemmän.

27.7.2021 – Härmälän asukkaat ansaitsevat enemmän Tampereen päättäjiltä

Härmälän sydämestä löytyy esimerkeistä pahin, kun Härmälän koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi ja hylättiin useaksi vuodeksi tyhjilleen, ennen kuin perusparannusta lähdetään edes aloittamaan. Tein 23.11.2020 valtuustoaloitteen koulun remontin aikaistamiseksi, jonka johdosta perusparannus olisi mahdollista saada valmiiksi jo syksyllä 2024. Tulevalla valtuustolla on mahdollisuus osoittaa Härmälän alueen lapsiperheille tukensa marraskuun budjettivaltuustossa vastaamalla aloitteeseeni hyväksyvästi.

12.6.2021 – Kuntavaaleissa jokaisella äänellä on merkitystä

Kuntavaaleissa on kuitenkin Tampereella ehdolla satoja ehdokkaita, jotka eivät paistattele lehtien palstoilla, mutta tekevät kuntalaisten eteen tekoja omien töiden ja harrastusten ohella. Heille jokainen ääni voi merkitä paikkaa valtuustossa tai sen ulkopuolella. Minun kohdallani tämä on totta, koska pääsin kuntavaaleissa 2017 yhden äänen erolla valtuustoon.

27.4.2021 – Perheasuntoihin on panostettava Tampereella

Tampereen on asuntopolitiikalla varmistettava, että rakennamme enemmän kohtuuhintaisia perheasuntoja sekä lisäämme merkittävästi rivitalo- ja omakotitalotonttien tarjontaa. Kaavoittamisella meidän on vastattava naapurikuntien esittämään haasteeseen, että pystymme antamaan mahdollisuuden lapsiperheille rakentamaan tulevaisuutta Tampereella.

29.3.2021 – Koronapandemia muutti ihmisten asumisen arvoja

Tampere tarvitsee uuden näkökulman urbaaniin rakentamiseen, missä alueen asukkaille jätetään lähiympäristöä. Päättäjänä havainnoin meidän vihreässä rakentamisessa olevan merkittäviä valuvikoja, kun betonikansien päälle levitetyt muoviset ruohomatot korvaavat aidot luonnonnurmet. Korkeita kerrostaloja rakennetaan niin lähekkäin, että asunnosta ulos katsoessa voi nähdä illan uutiset naapurin telkkarista.

26.3.2021 – Työehtosopimus takaa turvallisen työelämän työntekijöille ja yrittäjille työrauhan

Ei ole sattumaa, että työehtosopimusten romuttaminen pyritään aloittamaan niiltä aloilta, joilla työntekijäpuolella on suurin vastavoima panna hanttiin. Vahvan muurin murtumisen jälkeen on helpompi lähteä aloille, joilla järjestäytymisasteet ovat matalampia. Teollisuudessa työskentelevä hitsari ymmärtää vahvan liiton merkityksen ja uskaltaa sanoa vastaan järjettömille esityksille, mutta onko samanlaista mahdollisuutta köyhyysrajalla elävällä osa-aikaisella pikaruokalan työntekijällä?

3.3.2021 – Ennakkoilmoitus vaalirahailmoituksesta tulisi olla pakollinen

Olen julkaissut kaikki kuntavaaleihin liittyvät kuluni kotisivuillani marraskuusta lähtien. Hyvin yksityiskohtaisesti ja avoimesti. Haluan esimerkilläni kannustaa kaikkia kuntavaaliehdokkaita kertomaan vaalibudjettinsa muodostumisen niin kuluineen kuin tuloineen jo ennen ennakkoäänestyksen alkua.

27.2.2021 – Tilasto: Valtuutettujen puhemäärät vuosina 2017-2020

Ohessa nykyisen Tampereen kaupunginvaltuuston puhemäärät valtuustonkokouksissa. Kuten huomaatte, niin puheenvuorojen määrät vaihtelevat melkoisesti eri valtuutettujen kesken. Pääosin uudemmat valtuutetut puhuvat vähemmän.

20.2.2021 – Härmälän ja Pirkkalan asukkaat ansaitsevat uimahallin

Kannatamme uuden uimahallin rakentamista Pirkkalan ja Tampereen rajalle. Saisimme lisäkokemuksia kuntien välisestä yhteistyöstä hyvinvointipalveluissa. Jokainen euro, jonka käytämme ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden lisäämiseen on panostusta useiden eri sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Pirkkalan kaupunginvaltuutettu Taru Tolvanen ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Ari Wigelius

11.2.2021 – Kiusaajan pahoinvointiin on mahdollista puuttua

Pahoinvoivan nuoren kiusaamiseen pystytään puuttumaan, kun hänen ympärillään ovat tutut opettajat, eikä jatkuvasti vaihtuvat sijaiset. Varhaiskasvatuksessa jokaiselle lapsella tulisi olla mahdollisuus päästä syliin tarvittaessa.

Ari Wigelius ja Eija Kamppuri

7.2.2021 – Harrastusten perumiset lisäävät lasten ruutuaikaa

Esitän toivomuksen kaikille lapsiperheille varhaiskasvatuksen ammattilaisten innoittamana. Ystävänpäiväviikon kunniaksi voitaisiin pitää tauko kaikista peleistä ja videoista yhden viikon ajaksi. Tämä on hyvä herätys kaikille lapsiperheille, vaikka ongelmia ei olisi tällä hetkellä. Yhteinen leikkiaika lisääntyy ja arjen askareitakin voi tehdä yhdessä. Pidemmällä aikavälillä tämä voi johtaa koko perheen hyvinvoinnin lisääntymiseen.

9.12.2020 – Tehdään yhdessä parempi joulu kaikille

Voisimme lisätä yhteisöllistä jaksamista keväisten nalletempauksien tapaan esimerkiksi tekemällä ikkunoihin jouluisia tsemppausviestejä. Viestin tekeminen saattaa olla pieni juttu, mutta se voi ilahduttaa suuresti lapsia ja myös aikuisia pimeän keskellä.

Kaupunginvaltuutetut Inna Rokosa ja Ari Wigelius toivottavat kaikille turvallista joulua.
Kuva Kirsikka Lyhteilä

18.11.2020 – Härmälän koulun remonttia on aikaistettava

Tampereen kaupunki rakentaa tällä hetkellä mittavasti ympäri kaupunkia, jonka johdosta investointitasot ovat korkealla. Härmälän alueen lapset tarvitsevat kuitenkin oman lähikoulunsa takaisin mahdollisimman nopeasti. Olen ymmärtänyt, että päiväkodit ja koulut ovat Tampereen kaupungilla investointilistojen kärkipäässä, joten tästä syystä alueen asukkaiden toiveet ovat ymmärrettäviä oman lähikoulunsa puolesta.

Härmälän koulu

7.11.2020 – Kriisin keskellä ei ole varaa populismiin

Maailmalla tulleiden tuoreiden lukujen valossa, olemme Suomessa pärjänneet todella hyvin kriisin keskellä. Luottoluokituslaitos Fitch Ratings kiitteli tuoreessa raportissaan maamme poliittista päätöksentekokykyä ja pitkäaikaista sitoutumista rakenteellisiin muutoksiin. Maan hallituksen kuin Tampereen päätöksentekoa ohjaa vahvasti sosialidemokraattinen politiikka, joka ei ole sidottu vaaleihin, vaan ihmisten hyvinvointiin.

1.10.2020 – Tampereen ruokajonot ovat kasvaneet hälyttävästi

Pidän ruokajonona hyvinvointiyhteiskunnassa häpeällisinä, meillä tulee olla yhteiskunnan tukiverkot sillä tasolla, ettei kenenkään tarvitse jonottaa lapsilleen tai vanhemmille tuntikaupalla ruokakassia. En myöskään pidä hyvänä, että rahoituksen varmistamiseksi tarvitsee käynnistää lyhytaikaisia lahjoituskampanjoita, vaan nämä varat tulee varmistaa yhteiskunnan tukien kautta pitkäjänteisinä tukina.

14.8.2020 – Koronaviruksen pysäyttämiseen tarvitaan meitä kaikkia

Kaupunki on valmistautunut kriisiin koko kesän, mutta kaikkeen ei ole mahdollisuutta valmistautua. Meidän kaikkien on nyt herättävä pohtimaan omia ratkaisuja arjessa, onko pakollista mennä suuriin yleisötilaisuuksiin? Voinko liikkuessa omalla toiminnalla estää viruksen leviämistä?

Klikkaa kuvaa ja voit katsoa tallenteen keskustelusta.

11.4.2020 – Leikkipuistojen tulisi tarjota elämyksiä

Leikkipuistoihin kannattaa panostaa, koska lapsien liikkumattomuus tulee tulevaisuudessa maksamaan enemmän kuin elämykselliset leikkipuistot. Yhteisleikit lisäävät perheiden hyvinvointia ja lapsuuden muistoihin jää onnelliset hetket leikkipuistoista.

Haiharanpuiston laiva on Tampereen paras leikkiväline!

20.1.2020 – Pinninkadun uudistussuunnitelmia tulee harkita – Tammelan tori kuuluu kaikille

Maailma muuttuu ja kaupunki kasvaa, meidän päättäjien on kuitenkin huomioitava myös nykyiset Tamperelaiset asukkaat. Muutos on rajua, koska väkimäärä kasvaa ja keskustassa rakennetaan lähes joka kulmalla. Tällöin on mietittävä, onko meidän päättäjien lähdettävä omilla toimilla kasvattamaan katujen repimistä vielä tämän päälle. Ainakin minä toivoisin hetken taukoa.

2020

13.12.2019 – Päiväkotibussi helpottaisi päiväkotien ahtauden tunnetta

Päiväkotibussi toisi elämyksiä lapsille, oman pihapiirin sijaan voitaisiin käydä esimerkiksi Kaupin vehreillä alueilla tutustumassa luontoon. Päiväkotiin jäävillä lapsilla olisi enemmän tilaa leikkiä. Toivon päätöksentekijöiltä vastuunottoa varhaiskasvatuksen ahdingosta, itse esitän pahoitteluni riittämättömistä julkisista palveluista Tampereella.

Kuva: Kouvolan kaupunki – Päiväkotibussi

13.11.2019 – Alijäämää ei tule siirtää tuleville sukupolville

Yhdessä saamme aikaa enemmän kuin tekemällä politiikkaa vain omia eturyhmiä ajatellen. Kokoomus ymmärrettävästi on huolissaan verotuksen tasosta, koska hyvätuloiset maksavat kuntaveroa enemmän kuin pienituloiset. Palveluiden leikkaukset eivät kosketa heidän kannattajiaan yhtä rajusti. Hyvätuloinen voi mennä Mehiläiseen samana päivänä saamaan hoitoa, kun pienituloinen jää odottamaan lääkäriaikaa.

3.9.2019 – Joukkoliikenteen käyttäjät eivät ole karjaa

Tampereen kaupungin päättäjien on herättävä tilanteeseen, missä joukkoliikenteen käyttäjät kokevat olevansa karjaa, eivätkä haluttuja matkustajia. Sosiaalisessa mediassa virisi keskustelua, kun useat äidit kertoivat joutuneensa lastenvaunujen kanssa vaaratilanteeseen linja-autolla matkustaessa. Kyse ei ole varmasti arkipäiväisestä ongelmasta, mutta yksikin vaaratilanne pienen lapsen kanssa on liikaa.

2.7.2019 – Huostaanotto voi olla lapselle pelastus

Kustannuksien sijaan meidän pitää katsoa tilannetta myös inhimillisesti. Mikä on lapselle parasta? Minut sijoitettiin kiireellisesti lapsena epäinhimillisistä olosuhteista, tästä olen kiitollinen, koska tilanteen jatkuminen olisi varmasti johtanut kohdallani yhä pahempaan syrjäytymiseen. Elämä lastenkodissa ei ollut aina mukavaa, mutta sain ainakin kasvatusta ja koulunkäyntiini panostettiin.

13.3.2019 – Kokoomuksen politiikka eriarvoistaa suomalaisia

Pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä tulee kunnioittaa, heillä ei ole mahdollisuutta lisäansioihin, kuten työssä olevilla. Eläkkeiden nosto maksaa, mutta uskomme suomalaisten hyväksyvän tämän, koska suomalainen yhteiskunta rakentuu reiluun tulonjakoon. Veroja maksetaan, koska niillä halutaan hyvinvoiva Suomi myös tulevaisuudessa.

25.2.2019 – Varhaiskasvatuksen ammattilaisia tulee kunnioittaa

Päättäjinä meidän tulee nostaa tämä epäkohta poliittiseen keskusteluun ja pohtia, mitkä ovat ne keinot, joilla houkutella ja sitouttaa korkeasti koulutetut Tampereen tekijöiksi. Lastentarhanopettajille sekä muille varhaiskasvatuksen ammattilaisille tulee antaa mahdollisuus sopia palkkauksesta reiluissa olosuhteissa ja tehtävän vaativuuden mukaan.

5.1.2019 – Aktiivimallista tulee tehdä kannustava

Aktiivimallissa työttömyyskorvauksen leikkaus tulisi lopettaa. Työttömiltä tulee vaatia aktiivisuutta, mutta tasa-arvoisesti ja antamalla siihen mahdollisuuksia. Aktiivisuutta tulee vaatia kannustavasti, luoda ilmapiiri, mistä työtön saa virtaa ja positiivisen vireen työnhakuun. Positiivinen ihminen on aktiivisempi kuin laiskaksi leimattu. Aktiivisuudesta tulisi saada lisäkorvausta työttömyyskorvaukseen.

2019

12.11.2018 – Härmälänrantaan tarvitaan lisää liikkumismahdollisuuksia

Pienten lapsien kanssa lähimetsässä telmiminen on ollut hauskaa, mutta Härmälänsaaren kohdalla myös paikoin vaarallista. Eroosio on kuluttanut aluetta hyvinkin jyrkäksi polkujen vierestä ja laittomat nuotiot ovat herättäneet minussa huolta alueen turvallisuudesta. Tehtaankallion puiston vieressä olevat metsäalueet ovat myös jääneet oman onnensa nojaan.

29.10.2018 – Tamperelaisten tulevaisuus on valoisa

Kaiken tämän keskellä meidän on nähtävä tulevaisuuteen. Millainen on Tampere, kun nämä kaikki hankkeet ovat valmiita? Millainen Tampere olisi, ellemme rakentaisi tulevaisuuden kaupunkia? Vastaus on meille kaikille helppo, nyt on vain kestettävä hetkellinen kiivas rakennusvaihe. Uusi kaupunki rakentuu lapsillemme, jotka kiittävät meitä eteenpäin katsovasta päätöksenteosta.

22.10.2018 – Poliittiset lakot ovat demokratian perusta

Kokoomuksen valtuutettu Petri Rajala lähti kovin sanankääntein ruotimaan JHL laillista lakkoa(AL22.10.). Hänestä poliittiset lakot tulisi kieltää, eivätkä JHL:n työntekijät saisi mennä lakkoon. Tuntuu, että Rajalalle on iso ongelma demokraattiset vaikutuskeinot. Uutiskuvissa olemme nähneet maailmalta paljon rajumpia keinoja protestoida päättäjien pyrkimyksiä vastaan, haluaako valtuutettu Rajala nämä mellakat Tampereen kaduille? Minusta liittojen vakaat ja lailliset toimet ovat parempi valinta.

8.8.2018 – Myös päättäjät ovat vastuussa kiusaamisesta

Päättäjänä koen olevani vastuussa tulevaisuuden kaupunkilaisten onnellisesta lapsuudesta. Meidän tulee tarkoin punnita, millaisissa olosuhteissa järjestämme koulutusta niin oppilaitoksissa kuin varhaiskasvatusta päiväkodeissa. Kiusatut ja kiusaajat tarvitsevat ammattilaisten osaavaa hoivaa ja nopeaa puuttumista kiusaamiseen. Lapsiin tulee panostaa, koska he rakentavat tulevaisuuden.

27.3.2018 – Valtuustoaloitteeni tukee tamperelaisia työnhakijoita

Toivon Tampereen kaupungin päättäjien yhtyvän huoleeni työttömien ahdingosta. Selvitys tarvitsee koko valtuuston tuen, nyt meillä on konkreettinen esitys tukemaan kaupunkimme heikommassa asemassa olevien tueksi. Työttömät ansaitsevat toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

2018

28.12.2017 – Aktiivimalli on työttömien kyykyttämistä

Arki on pysäyttävä, kun työtön huomaa, ettei oma toimeliaisuus auta yhtään. Palkaton työ voi tuntua aluksi piristävältä pitkän työttömyysjakson jälkeen, mutta ajan kuluessa jokainen haluaa palkkaa tekemästään työstä.

27.8.2015 – Monikulttuurisuus on tehnyt Suomesta yhden maailman rikkaimmista maista

Me näemme maahanmuuttajat mahdollisuutena Suomelle ja tulemme puolueen jäseninä tekemään toimia saadaksemme heidät mukaan aitoon keskusteluun monikulttuurisuuden mahdollisuuksista. Monet maahanmuuttajat haluavat palavasti tulla osaksi suomalaista yhteiskuntaa, me haluamme antaa heille aidon mahdollisuuden.

7.12.2013 – Kiakkovierasjuhlijat pelasivat anarkistien pussiin

Mutta oikeastaan voiko viranomaisia syyttää mistään, kun he antoivat joukolle mahdollisuuden esittää mielipiteensä rauhanomaisesti. Tosin tuskin tätä mahdollisuutta kiakkovierasjuhlijat edes aikoivat pohtia? Haluttiin saada huomiota medialta ja kansalta, tekemällä tietoisesti ylilyöntejä pitkin Tamperetta. Tosin samalla he vievät muilta mahdollisuuksia tehdä rauhanomaisia mielenilmauksia, kun he typerillä toimillaan leimaavat kaikki mielenosoitukset anarkistien puuhiksi.