Ari Wigelius

Blogi

Kommentteja Antti Rinteestä

 

”Olen Antin matkassa mielelläni. Uskon hänen kykyihinsä 1SDP_Wigelius_Ari_8921_web(mini) (2)kehittää puolueen kenttäorganisaatiota, joka kaipaa tällä hetkellä uudistusta. Ammattiliitto Pro:n puheenjohtajana Antti on nostanut kentän äänen arvoon, tekemällä tekoja heidän hyväksi. Välittömänä persoonana hän vetoaa tavalliseen kansalaiseen, tätä ominaisuutta pidän tärkeänä sosialidemokraattien puheenjohtajalle. Puolueen tulee palata juurilleen ihmisten luo, kansalaiset kaipaavat ihmisläheistä ääntä politiikan huipulle. Ammattiliitot saisivat myös luonnollisen kumppanin Sosialidemokraattien johtoon, uskon tämän vahvistavan niin puolueen kuin ammattiliittojen asemaa tämän päivän yhteiskunnassa.”

Ari Wigelius, Tampere

 

Mikko Pulkkinen (2)Kun sain kuulla Antti Rinteen lähtevän SDP:n puheenjohtaja vaaleihin mukaan, hymyilin. Syystä, että näin mielessäni toivoa SDP:n tulevaisuudessa ja siinä että puolue voisi olla lähempänä Ay-liikettä. Toivon myös puoleen palaavan tietyllä tavalla takaisin perus arvojemme ääreen. Näen SDP:n tulevaisuuden kirkkaampana ja selkeämpänä mikäli Antti Rinne valitaan puolueemme puheenjohtajaksi. Antin pj-kampanjassa olen pistänyt merkille, että Antille on tärkeää saada puolue oikealle (LUE: Vasemmalle) raiteelle. Antin yksistä fraaseista on, ”ihmisarvo on jakamaton” jonka allekirjoitan täysin.”

Mikko Pulkkinen, Turku

 

”SDP tarvitsee rohkeita ihmisiä. Antti Rinne on osoittanut rohkeutensa laittamalla itsensä täysillä likoon SDP:n puheenjohtajaehdokkaana.Antti Rinteellä on hyvä koulutus – oikeustieteen kandidaatti, vahvaa osaamista ja pitkä kokemus työelämästä. Perheen- ja isoisänä hän tietää nykyvanhempien ongelmat.

Viime kesänä seurasin paneelikeskustelua Valkeakoskella ja Antti kohosi keskustelijoiden joukosta kirkkaimmaksi tähdeksi.

Olen tehnyt pari artikkelia hänestä verkkolehti Pirkanmaan Päivään ja Antin tilaisuuksissa olen saanut hänestä kuvan luotettavana ja helposti lähestyttävänä ihmisenä. Tilaisuuksissa on välitön ”Ihmiseltä ihmiselle”-tunnelma. Olen tästä Antin kanssa yhtä mieltä siitä, että ”yhteiskunta,jossa jotkut joutuvat kokemaan alemmuutta suhteessa toisiin, ei ole terveellä pohjalla.”

Mielestäni Antti Rinne on erinomainen ehdokas.”

Riitta Lyytikäinen, Tampere

 

 ”Sosialidemokraattien on nyt otettava askel vasempaan. Luontevimmin se tapahtuu siten, että puolue valitsee puheenjohtajakseen Antti Rinteen. Kokoomus tulee varmasti puheenjohtajansa vaihdoksessa profiloitumaan aatteensa mukaisesti, oikeistopuolueena. Tämänkin vuoksi, on tärkeää että sosialidemokraatit toimii tulevaisuudessa vasemmistolaisena, työväenpuolueena. Puheenjohtajan ollessa vahva ay – vaikuttaja, takaa se sen, että puolueemme linja on selkeämmin perinteisen sosialidemokratian mukainen, huomioiden esimerkiksi teollisuuden työllisyyden toimintaedellytykset ja työsuhdeturvan parantamisen . Olen varma, että puhuttelemme taas paremmin juuri sitä perinteistä duunariporukkaa, ay – hengen mukaisesti, ja kannatuslukemat tulevat nousemaan, kuten Ruotsissa kävi kun puheenjohtajaksi tuli ay – vaikuttaja. Toverit, ollaan rohkeasti ”paluu juurille” muutoksen takana, ja liputtakaamme yhteisesti Antti Rinne, seuraavaksi puheenjohtajaksemme !”

Timo Suhonen, Varkaus

 

Tero Savala”Olen Antin takana, sillä Antti edustaa minulle niitä sosialidemokraattisia arvoja, joiden takia olen liittynyt puolueeseen yli 12 vuotta sitten. Minulle yksi sosialidemokratian perusasioita on vahva valtio joka pitää huolen kaikista kansalaisistaan. Toinen, mikä minulle on tärkeä puolueemme aatteessa, on teollisuus. Minun sosialidemokratiassa valtio on myös aktiivinen toimija yritysmaailmassa; siinä valtio on enemmistöosakkaana monissa valtion kannalta merkittävissä yrityksissä. Uskon, että Antin matkassa me sosialidemokraatit löydämme uuden tien, joka vie meidät kohti Suomea joka on työntekijä ja yritysystävällinen hyvinvointivaltio.”

Tero Savala, Pori

 


”Antti on reilu ja rehti toveri, joka kuuntelee niitäkin, joilla kengät ei kiiltele. Avoin uusille ajatuksille ja kova vain koville. Arvostan erityisesti Antin rohkeaa avausta puolueen ohjelma- ja järjestötyön kehittämiseksi.

Kehittyäkseen liike tarvitsee enemmän kuuntelemista ja vähemmän julistamista. Siksi puoluedemokratiaa ja yhdessä päättämistä on lisättävä. Kansan silmissä SDP:n on oltava se helppo ja helposti lähestyttävä tapa vaikuttaa.

Antti on puhunut puoluedemokratian puolesta ja luvannut johtaa joukkoamme osana rivejä, ei niiden edessä tai takana. Siksi Antti.”

Eetu Kinnunen, Helsinki

 

Seppo Kaivola (2)
” Puolueemme tarvitsee nyt jäsenvoiman aktivointia. Tässä työssä Antti on oikea henkilö vetämään toimintaa jolla tähtäämme tulevaisuuden yhteiskuntaan joka pohjaa pitkäaikaiseen kokemukseen ja kykyyn rakentaa tulevaisuus yhteisvoimin parempaan huomiseen!”

Seppo Kaivola, Tampere

 

Marko Malezer

 

”Antti voi saada SDP:n suosion nousuun työväestön joukoissa, joista on moni viime aikoina loikannut muihin puolueisiin ja Antti myös voi tuoda uusia tuulia puolueeseen joten sen takia toivon Antti Rinteestä uutta puolueen puheenjohtajaa.”

Marko Malezer, Tampere

 

Marko Nyby (2)
 ”Näin tuoreena SDP-läisenäkin on ollut vaikea olla havaitsematta sitä pöhinää, jonka Antti Rinne on nostanut puolueessa esiin. Rinteen ohjelmassa on hyviä ja kannatettavia periaatteita. Itselleni Rinne nousi esiin ammattiliitto Erton, Toimihenkilöunionin ja myöhemmin Pron räväkkänä johtajana, joka tuntui muistavan myös työntekijöiden ”pieniä” ongelmia kuten pitkiä työmatkoja, joita joutui tekemään erossa perheestä usein vain nimellistä korvausta vastaan.

Rinteen ohjelma on hyvinvointivaltion korostamisen ja valtion vahvan teollisuuspolitiikan vuoksi leimattu joissakin piireissä ”paluuksi vuosikymmenten taakse” (esim. AL / Riitta Järventie, 7.4.2014). On kuitenkin syytä edelleen muistaa, että suomalainen hyvinvointi riippuu ratkaisevasti innovatiivisesta vientiteollisuudesta: metsän, metallin ja elektroniikan lisäksi myös palveluvientiä on kehitettävä. Jos vientiteollisuuden ja alkutuotannon tarpeet unohdetaan, on entistä vaikeampaa pitää yllä omaa maata ja kansalaisten hyvinvointia. Tämä ei ole pelkästään kansallista itsekkyyttä: jos Suomi haluaa edelleen olla vahvasti mukana eurooppalaisessakin yhteistyössä muuttamassa maailmaa parempaan suuntaan, kyllä omankin pesän pitää olla kunnossa. Rinteen ohjelma tarjoaa tähän hyvät eväät.

Rinteen ansiona voidaan siten pitää myös ”ainoasta vaihtoehdosta” poikkeavan poliittisen ajattelun esillenostamista. Käy puheenjohtajavaalissa miten hyvänsä, Rinteen vahvasti esilletuomia luottamuksen, keskustelun ja hyvinvointiyhteiskunnan järkevän kehittämisen teemoja tulisi nostaa jatkossa vahvemmin esiin. Tuskin Urpilainenkaan on eri mieltä näistä teemoista, mutta avoin keskustelu vie liikettä aina eteenpäin. Toivotan onnea varsinkin Antille, mutta erityisesti toivon asiallista ja hyvätasoista puheenjohtajakilpaa.”

Marko Nyby, Tampere

 

Kari Katajainen ”Olen Antti Rinteen takana valintana puolueen puheenjohtajaksi, koska liike tarvitsee puheenjohtajan, johon Duunarin on helppo samaistua ja luo uskoa, että Sosialidemokraatit tekevät töitä tavallistenkin työläisten eteen.

Hänellä on kokemusta työntekijöiden oikeuksien puolustamisesta, sillä heikoimmassa olevien puolustamista ja ennen kaikkea reilun työn puolustamista Suomi tarvitsee, kun työntekijät ovat kovalla kädellä antanees kylmää kyytä niin yt-neuvotteluiden muodossa ja työehtojen heikennyksellä ajamaan työntekijöiden asemaa huonoksi, niin tarvitaan johtajaa, jolla on hyvä rajapinta työntekijöiden puolustamiseen.

Antti Rinteen näkemykset puolueen kehittämisestä ja uusien työpaikkojen lisäämiseksi ovat olleet hyviä avauksia, mitä Sosialidemokraatit voisivat tavoitella ja saada aikaan oikeudenmukaisuutta paljon laajemmin mitä tällä hetkellä siksi Antti Rinne”

Kari Katajainen, Helsinki

 

”Kuuden vuoden aikana kylvetyt siemenet eivät näytä itävän. Vaikka nykyinen puheenjohtajamme on tehnyt hyvää työtä, on mielestäni aika vaihtaa kasvoja. Kompassimme tarvitsee vahvempaa suuntaa – kaipaan esimerkiksi puolueen ja ay-liikkeen välistä intensiivisempää vuoropuhelua. Tarvitsemme torjuntavoittojen sijaan puhtaita voittoja. Pelkästään puoluejohdon vaihto ei riitä: tarvitsemme jokaista meistä ollaksemme taas Suomen suurin puolue. Sosialidemokraattien nousu on Suomen etu.”

Jussi Kukkola, Hyvinkää

 

 ”Vihdoinkin työmaalla ja muualla kulkiessani kuulen positiiviseen sävyyn puhuttavan demareista. Työläisten usko palaa uskottavan johtajan mukana jolla on jo jotain näyttöjäkin, eikä pelkkiä utopioita tulevaisuudesta. Uskon edelleen että huomennakin duunari elää leivällä jota saadaan kun käydään työssä. Antin tilaisuudessa jo annettiin vähän osviittaa kuinka niitä töitä meillä olisi huomennakin. Vaikutuin suuresti.”

Ari Isosalo, Ylöjärvi

 

Reino Seppänen”Sosialidemokratian kriisistä uuteen nousuun. Suomalainen sosialidemokratia on syvässä kriisissä.  Kriisi on puolueemme historian pahin sitten vuoden 1918.  Tosin kansalaissodan jäljiltäkin nousimme paljon laajemman kannatuksen turvin.  Nyt olemme menettämässä seuraavissa eduskuntavaaleissa jopa 10 edustajanpaikkaa.

Kannatuksen romahdustakin pahempaa on, ettei puolueemme johto tunnusta tai ei halua tunnustaa koko kriisiä.  Seuratessa nykyisen puoluejohdon ja sitä tukevan eliitin toimintaa ja kannanottoja, on kuin katsoisi Perikato elokuvan suomalaista näyttämöversiota. Puheet ja todellisuus eivät enää näytä kohtaavan millään tasolla.

Sosialidemokratia ja SDP on pelastettava ja saatava nousuun.  Se ei todellakaan tapahdu niillä eväillä, joilla romahdus ja potentiaalisen kannattajakunnan kato on saatu aikaan.  Sitä kuitenkin nykyinen puoluejohto yrittää.  Tässä yrityksessä se näyttäytyy kuin rivi vammaisia Pieter Bruegel vanhemman Sokeat -maalauksessa.  Kansalaisten uskoa sosialidemokraatteihin ei palauteta uholla vastuunkantamisesta ja tekemällä toistuvasti poliittisia virheitä, jotka heikentävät yhteiskuntamme vähävaraisten elämisen edellytyksiä.

Puolueen poliittinen linja on palautettava juurilleen eli tukemaan palkansaajien, eläkeläisten ja pienyrittäjien asiaa.  Se merkitsee sitä, että SDP:n on luovuttava yksiselitteisesti hallituksen toteuttamasta  uusliberalistisesta talouspolitiikasta ja haastettava tämä pohjoismaisen  hyvinvointiyhteiskunan perusteita jäytävä syöpä.

On ollut hämmentävää havaita, ettei puolueen kriisistä ja sen tulevista seurauksista ole haluttu  puhua ongelman ytimeen paneutuen.  Puolueen kaikilla tasoilla useat vaikuttajat istuvat kuin pelihait korttejaan piilotellen.  Kriisin aiheuttanutta puolueen johtoa ja puheenjohtajaa ei ole uskallettu haastaa.  Kiiltävähaarniskaiset ritarit ovat olleet harvassa.  Istuvan puheenjohtajan haastanut Antti Rinne on astunut rohkeasti esiin ja painellut juuri niitä kipupisteitä, joista sosialidemokratian nykyinen näivetystauti on lähtöisin.  On hyvä, että joku on uskaltanut tämän tehdä.  Siinä syy, miksi minä olen asettunut Antti Rinteen taakse.”  

Reino Seppänen, Tampere


”Antti Rinne toisi puolueen puheenjohtajana ja keulakuvana puolueeseen tarvittavan ryhtiliikkeen. Antti vahvalla työelämän asiantuntemuksellaan nostaisi tavallisen työläisen asiat niiden ansaitsemalle painolle. Näin hän palauttaisi monen uskon oikeudenmukaiseen ja ihmisläheiseen tapaan hoitaa ihmisten asioita.”

Petri Kallio, Tampere

 

Seuraa Antin matkaa Twitterissä
Seuraa Antin matkaa Twitterissä
Tykkää Antin sivuista Facebookissa.