Ari Wigelius

Blogi

Ammattiliitot edustavat jäseniään, sdp kansaa

Kari Välimäki (13.1.AL) kritisoi kirjoitustani ”Demarit nostavat kansan ahdingosta” kovin kääntein. Ymmärrän hallituspuolueiden tuskan, kun lakimuutokset eivät etene valmisteluja pidemmälle. Haluan kuitenkin oikoa muutaman virheellisen käsityksen, joita olen lukenut myös Aamulehden toimittajien jutuista.

Sosialidemokraatit ja ammattiliitot ovat erillisiä toimijoita, jotka tekevät omat päätöksensä täysin itsenäisesti. Useat toimijat ovat kuitenkin kummassakin järjestössä aktiivisia, mitä pidän hyvänä asiana, kuten pidän hallituksen ja elinkeinoelämän edustajien aktiivisuutta omissa järjestöissään.

Nostan myös esille Välimäen vastenmieliset vertaukset kansamme vähäosaisimpia kohtaan, hän kuvaili heitä laiskoiksi, työhaluttomiksi ja motivoitumattomiksi. Sosialidemokraattina en hyväksy kansamme kahtia jakamista, enkä varsinkaan vähäosaisten syyllistämistä heidän ahdingostaan.

Välimäkeä kiitän vertauksista kansan ja demareiden välillä, siinä hän on nimittäin oikeassa, me edustamme puolueena aina kansaa. Hallituspuolueiden edustajat ovat puhuneet vaalien tuoneen oikeutuksen nykyisille leikkausyrityksille, mutta moniko äänestäjä on pettynyt edustajansa takinkääntöihin?

Hallituksen gallup-luvut ovat laskeneet kuin lehmän häntä ja populistipuolue perussuomalaiset ovat tehneet maailmanennätyksen takinkäännöissä. Moniko perussuomalaisia kevään 2015 vaaleissa äänestänyt hyväksyy hallituksen leikkausyritykset? Gallup-lukuja katsoessa ei kovin moni.

Kansalaisten tuki kohdistuu juuri demareihin, koska olemme pystyneet kokoamaan rivit järjestykseen Antti Rinteen johdolla ja luoneet selkeän vaihtoehdon maan porvarihallituksen politiikalle. Ei populistista huutoa, vaan asiantuntevaa keskustelua inhimillisimmistä vaihtoehdoista. Kyllä kansa tietää.

Yllä oleva kirjoitus on vastakirjoitus Kari Välimäen vastakirjoitukseen.

2016.1.15. - Aamulehti - Ammattiliitot edustavat jäseniää, sdp kansaa
Vastakirjoitus julkaistiin Aamulehdessä 15.1.2016
2016.1.13 - vastakirjoitus - Aamulehti - Demarit nostavat kansan ja upottavat Suomen.
Kari Välimäen vastakirjoitus Aamulehdessä 13.1.2016
2016.1.7. - Aamulehti - Demarit nostavat kansan ahdingosta
Alkuperäinen kirjoitus Aamulehdessä 7.1.2016. Kirjoitus sai innoituksensa lehden palstoilla kirjoittaneista perussuomalaisista, jotka haukkuivat kaikki muut asiasta kuin asiasta.