Ari Wigelius

Blogi

Ahneus tappaa toivon

Toivo. Ihminen kestää kurjuutta ja kärsimystä vaikka kuinka paljon kaikessa hiljaisuudessa, kunhan hänellä on toivoa paremmasta huomisesta. Ahneus vie toivon pieneltä ihmiseltä suuressa maailmassa, kun häneltä viedään elämältä pohja. Alkaa yhteiskunnan rappeutuminen, kun juuri ja juuri elämässä pärjääviltä ihmisiltä viedään viimeinenkin toivo. Mitä tapahtuu kun ihmiseltä viedään toivo?

Vaikuttaminen. Miten saamme yhteiskunnasta jälleen meidän kaikkien yhteisen kodin, missä köyhät ja pienipalkkaiset duunarit kokevat olevansa yhtä rikkaiden ja johtajien kanssa? Herätään vaikuttamaan! Sanotaan ääneen paha olomme, ei hyväksytä eriarvoista kohtelua. Äänestetään vaaleissa, tehdään joka päivä tekoja, jotka tuovat meitä saman pöydän ääreen. Nämä pienet teot muovaavat meidän tulevaisuutemme. Tehkäämme tasa-arvosta yhteiskuntamme hyvinvoinnin tärkein mittari.

Tulevaisuus. Kävellessä kaduilla näkyy toisillemme tuttuja kasvoja – iloisia kasvoja. Olemme löytäneet yhteisen sävelen elää yhteistä elämäämme, kohtelemme toisiamme ihmisinä, ilman vihamielisyyttä. Kunnioitamme toisiamme, erityisesti huomioimme heikompiosaisia. Emme ole antaneet ahneuden tuhota yhdessä rakentamaamme yhteiskuntaa, kun meillä kaikilla on toivoa.

Mikko Perkoila – Säästön hinta

ArAri Wigelius 24.11.2013 - kasvoti Wigelius  
Sosialidemokraatti
Tampere