Ari Wigelius

Blogi

Aatteen puolesta

Tänään tein kovan ratkaisun henkilökohtaisesti, ehkä kovimman, lyhyellä poliittisella alkutaipaleellani. Vaihdoin puolueyhdistystä Tampereen Sosialidemokraattiseen Toveriseuraan, joka on Tampereen suurin puolueyhdistys Sosialidemokraateissa. Syynä tähän on halu oppia enemmän Sosialidemokraattisesta politiikasta. Haluan olla aidosti mukana aktiivisessa politiikan teossa ja ottaa oppia paikallisilta kovilta konkareilta. Toki näin politiikan alkutaipaleella on ollut hienoa saada paljon vastuuta ja luottamusta, mutta silti olen jäänyt kaipaamaan myös tukea ratkaisuissani ja opastusta polullani. Uudessa yhdistyksessäni on monia kovia paikallisia vaikuttajia, joiden kanssa odotan erittäin hedelmällistä yhteistyötä oman poliittisen urani kannalta. Yhdistyksessä on arvostettuja paikallisia vaikuttajia, kuten Esa Kanerva, Seppo Salminen, Anneli Kivistö ja Kari Niemelä.

Toveriseuralla on myös vaikuttava historia. Yhdistys perustettiin 1944 vuoden lopulla sodanaikaisen Aseveliliiton sosialidemokraattien aloitteesta. Keskeisenä toimijan oli Erkki ”Napoleon” Lindfors. Tärkein tavoite oli koota kansanvaltaisesti ajattelevat miehet ja naiset vahvaksi sosialidemokraattiseksi yhdistykseksi. Perustamisestaan lähtien tamperelaisessa kunnallispolitiikassa yhdistys on ajanut tamperelaisten etua. Tämä on tapahtunut takavuosikymmeninä sosialidemokraattien ja porvarillisten puolueiden aseveliakselin muodossa. Toiminta on ollut Tampereen menestyksen suurin avaintekijä.

Syksyllä 2013 lähdin katsomaan tulevaa rohkeasti

Minusta koko Suomessa Sosialidemokraattisten yhdistysten tulisi harkita sulautumista yhteen vahvoiksi yhdistyksiksi. Ei ole mitään järkeä hajauttaa voimavaroja, kuten tällä hetkellä tehdään. Pienillä paikkakunnilla olisi hyvä olla vain yksi yhdistys, suurilla paikkakunnilla voi olla omia alueiden puolueyhdistyksiä, kuten Länsi-Tampereen Sosialidemokraatit(ns. Länsidemarit), mutta muuten yhdistyksien tulisi liittyä yhdeksi tai kahdeksi yhdistykseksi. Tällä tavoin päästäisiin kokoushuoneista tekemään aitoa politiikkaa ja ajamaan heikompien etuja enemmän. Tuntuu siltä, että yhdistyksissä on unohdettu alkuperäiset syyt, miksi olemme lähteneet mukaan poliittiseen toimintaan?

Sosialidemokraattien paikallisesta yhdistystoiminnasta puuttuu nykyisin entisaikojen tekemisen meininki. Itse olen saanut uusia jäseniä puolueeseen ja tätä kautta yhdistystoimintaan mukaan, mutta uudet jäsenet tarvitsevat myös mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan sosialidemokraattisessa ajatusmaailmassaan. Liian monet yhdistykset nykypäivänä eivät mitenkään huomioi uusia jäseniään, ei yhteydenottoa tai mitään. Tähän tarvitaan välittömästi muutos! Itse olen lähtenyt mukaan tekemään muutosta yhdistystoiminnassa ja tänään tekemälläni ratkaisulla olen osaltani vauhdittamassa suunnan muutosta Sosialidemokraateissa Tampereella.

Ari Wigelius

Puolueen jäsen 22.11.2010 lähtien,
Toveriseuran jäsen 4.9.2013 alkaen.

Toveriseuran syyskokouksessa 2013 minut valittiin yhdistyksen johtokunnan jäseneksi, sekä edustamaan yhdistystä Tampereen Sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajistoon. Lisäksi minut valittiin yhdistyksen sihteeriksi, joten ota yhteyttä mikäli on asiaa Toveriseuraan liittyen.